Zondag 8 mei is het Moederdag, maar in De Keuken van Sofie worden mama’s een hele week verwend. Van maandag 2 tot vrijdag 6 mei 2016 kookt Sofie elke dag met een andere gast en maakt ze met hen het lievelingsgerecht van hun mama’s. Zij mogen daarna mee aan tafel schuiven om te proeven van de lekkernijen die hun zonen en dochters hebben klaargemaakt.

Op maandag 02/05 staat Dina Tersago, die een tijdje geleden zelf mama werd, achter het fornuis. Dina’s mama Ivette eet heel gezond en houdt vooral van de Thaise keuken. Dina en Sofie verrassen haar dan ook met een volkorenpasta met zalm, krokante pancetta en een verrassende Oosterse toets: kokos. Een schot in de roos?

Op dinsdag 03/05 is acteur en zanger Jelle Cleymans aan de beurt. Zijn mama, actrice Karin Jacobs, eet vegetarisch. Ze is verzot op zeewier, maar laat dat nu net een ingrediënt zijn dat Jelle niét lust. Voor de gelegenheid wil hij er zich toch aan wagen en maakt hij met Sofie gemarineerde zeebaars met zeewier, limoen, avocado en rode biet. Karin is in de wolken, maar geldt dat ook voor Jelle?

De koningin van het Vlaamse lied, Laura Lynn, is woensdag 04/05 te gast. Haar mama Kristine is enerzijds een zoetekauw en anderzijds verzot op uitgebreid aperitieven. Laura Lynn en Sofie maken een combinatie van de twee: zoete én hartige aperitiefhapjes. Maakt dat Kristine ook dubbel gelukkig?

Donderdag 04/05 zoekt Sofie de zuiderse keuken op met zangeres Belle Perez aan haar zijde. Haar mama Julia is zoals iedere Spaanse verzot op paella. Met een reuzepan in de aanslag probeert het duo te scoren. Een zelfgemaakte rosé sangria als extraatje zorgt voor op en top Spaanse sfeer in de keuken.

Katja Retsin bereidt op vrijdag 05/05 een nostalgisch dessertje voor haar mama: pudding met petit-beurre en hagelslag. Dat maakte haar moeder Claire vroeger bijna dagelijks klaar. Katja en Sofie maken een versie met chocoladepudding én drinken er een lassi bij, een yoghurtdrankje. Moederdag was nog nooit zo lekker!

OP HET MENU

Op maandag 02/05: pasta met zalm, kokos en pancetta

  • Op dinsdag 03/05: gemarineerde zeebaars met avocado en rode biet
  • Op woensdag 04/05: hartige en zoete aperitiefhapjes
  • Op donderdag 05/05: paella met rosé sangria
  • Op vrijdag 06/05: laagjespudding met koekjes

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: