Boomtown 2016 zit er op en we blikken terug op een topeditie met stralende zon, veel volk, gevestigde waarden én opkomend talent.

Dit was Boomtown 2016

2016 was een goed jaar voor Boomtown en dat hebben we in hoofdzaak te danken aan 57 straffe concerten en meer dan 30.000 bezoekers die kwamen zien en horen dat het goed was. Drie keer werd de Kouter afgesloten tijdens de concerten van STUFF., Ertebrekers en Compact Disk Dummies.

Maar er waren natuurlijk nog meer hoogtepunten. We onthouden dat er magie in de lucht hing bij Damien Jurado, Gabriel Rios, Anna Meredith, Mykki Blanco, Flying Horseman, Het Zesde Metaal, … Te veel om op te noemen natuurlijk. Het foto- en videoteam verwerkt volop het beeldmateriaal. Houdt de komende weken de Facebook en Instagram (@boomtowngent) in de gaten voor terugblikken.

Jong talent

En alsof dat nog niet genoeg was, creëerde Boomtown dit jaar ruimte voor 15 jonge bands in de muziekprogrammatie en aan 25 jonge grafisch vormgevers in een heuse summer school graphic design die vijf dagen lang plaats vond in de marge van het festival.

BoomPas.be: krijg je resterend krediet teruggestort

De BoomPas maakte een geslaagde vuurdoop, met meer dan 10.000 BoomPassen die werden aangemaakt en gebruikt. Wie nog krediet heeft op het kaartje kan dat laten terugstorten op zijn persoonlijke bankrekening (vanaf €5 wordt er €2 verwerkinskost ingehouden) . Registreer hiervoor jouw Boompas op www.boompas.be en volg de instructies. Wie krediet laat terugstorten maakt daarbovenop kans op een reischeque ter waarde van €250 bij Joker

Bedankt en tot volgend jaar

Een grote dankjewel aan alle vrijwilligers en sponsors die er voor zorgen dat Boomtown dit jaar weerk kon knallen. En de weergoden. En de muzikanten. En de medewerkers en de techniekers. En aan u nauurijk, om er talrijk en met veel enthousiasme te zijn.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over