Afgelopen weekend werd de aftrap gegeven van de 12e editie van DOCVILLE - of moeten we zeggen "Louisville"- want de Louis Theroux-mania sloeg flink toe op het festival, zo getuigen de uitverkochte zalen, lange interviewsessies met zowat alle nationale media en ontelbare selfies. Maar er was nog veel meer te beleven op DOCVILLE, zoals de gesmaakte avant-premières van "Samuel in the Clouds" en "The Invisible City [KAKUMA]", de erg populaire vertoiningen van de "VR Docs" en nog veel meer.

Nog tot en met zaterdag 7 mei kan u in STUK Kunstencentrum, Cinema ZED, M - Museum Leuven en Het Depot terecht op DOCVILLE voor de strafste nieuwe documentaire films van het moment. U vindt het volledige programma van DOCVILLE online. Maar u kan het programma ook op de ouderwetse manier doorbladeren: de DOCVILLE-brochure vindt u al bijlage in de Knack Focus van 27 april.

Docville in het Depot

DOCVILLE is ook dit jaar weer te gast in de coolste concertzaal van het land, Het Depot, met een programma spraakmakende muziekfilms. Zoals deze bijvoorvbeeld, "The Redemption of the Devil". Een onluisterend portret van Jesse Hughes, de zanger van Eagles Of Death Metal, de groep die in november '15 in de Bataclan in Parijs onder vuur werd genomen door terroristen. De man blijkt niet alleen muzikant maar ook diepgelovige en oerconservatief patriot, predikant en wapenfreak. Mis ook niet "Presenting Prinses Shaw", de muziekdocu die hoge ogen gooide op het laatste IDFA, "Bobbejaan", "Janis" en "Soaked in Bleach"

Ontmoet de makers

Heel wat makers komen de volgende dagen de voorstelling van hun film in- of uitleiden. Zo komt Peter D. Hutchison de vertoning van zijn film "Requiem for the American Dream" nabespreken, Tyler Rowe leidt de vertoning van "Omo Child. The River and the Bush" uit en regisseur Alex Hoffman is aanwezig bij de screening van "The Redemption of the Devil". Natuurlijk zijn ook zowat alle Belgische regisseurs aanwezig. Zo komt regisseur Sam Ostyn de wereldpremière van zijn film "Truth or Consequences" en Lut Vandekeybus haar film "Wim" nabespreken.

Een overzicht van nagesprekken vindt u online: filmvertoningen aangegeven met een rood labeltje "Q&A" worden uitgeleid.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over