Spooky synthpop, galmende beats, hypnotiserend gezang en een uitgebreid instrumentarium. Welkom in de wondere wereld van de ‘psychedelic electronic dance music’ van Doomsquad uit Toronto. Een concert van deze Canadezen transporteert je naar een parallel universum waar ook de geesten van o.a. Suuns, Holy Fuck, Amen Dunes en Silver Apples ronddwalen.

Eind april verschijnt van Doomsquad met 'Total Time' een tweede album via het gerenommeerde label Bella Union. De productie en de mix werden onder handen genomen door Graham Walshvan Holy Fuck en er zijn gastbijdragen van o.a. Mike Haliechuk (Fucked Up) en industrial noise-muzikant David Foster (HUREN). Met ‘Solar Ass’ en 'Pyramids On Mars' kan je reeds twee tracks uit het nieuwe album beluisteren en als we de perstekst mogen geloven zal de live act van Doomsquad verder gaan dan ooit tevoren. Are you ready for a trip?

The Germans

The Germans hebben zich als band al een paar keer heruitgevonden. Begonnen ze als rockband die hun adoratie voor de Evil Superstars niet onder stoelen of banken stak, evolueerden ze van een meer weerspannig en manisch geluid op het album 'Mother Sings in front of the House' (2013) naar een soort avant-rock op het vorig jaar verschenen 'Are Animals Different'. Op dit één lang nummer tellend album gaan krautrock, psychedelica en experiment hand in hand, met een betoverend resultaat. Live zorgen The Germans voor een langgerekte psychedelische trip, zo weten we sinds hun zinderende passage op 'We Are Open 2015'.

"The Germans zelf stuwden hun heksenketel van krautrock, psychedelica, dub, elektronica en allround weirdness - het type waar Mauro Pawlowski als kind ooit moet ingevallen zijn - intussen naar het kookpunt." - De Morgen (in hen Pukkelpop-recensie)

"The Germans laten je, geblinddoekt, alle hoeken van de kamer voelen. Dwars, grillig, eigenzinnig en speels zijn daarbij de steeds terugkerende ordewoorden." - Cobra

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Doomsquad
Datum: 
Zaterdag 28 mei 2016
Locatie: 
Trix, Antwerpen

Reservatie:

Meer over