Het jonge Dystopia, in Fort 3 in Borsbeek, voegt met de Amerikaan Josh Wink een laatste ronkende naam toe aan haar affiche voor zaterdag 9 juli. Deze zomer trekt het house-festival voor de derde editie resoluut de kaart van het befaamde concept van DJ Sneak’s 'I’m A House Gangster, een primeur voor België. Dystopia tracht met die smakelijke ingrediënten een vervolg te breien aan de stijgende trend van 2015.

Vorig jaar liet DYSTOPIA na de vuurdoop in 2014 een behoorlijke koerswijziging optekenen door ‘Back to Basics’ te gaan. Geheel in het verlengde van de robuuste en rudimentaire stijl van het decor van Fort 3 koos het festival om naar de pure essentie van housemuziek terug te keren met achter de decks dj-kleppers als Derrick Carter, Ian Pooley en DJ Sneak. Dit alles viel erg in de smaak bij de ‘Dystopians’. Met bijna 3000 verdubbelde het aantal bezoekers tegenover het eerste jaar.

En die groei wil DYSTOPIA deze zomer zonder meer bestendigen. Vandaar ook de hernieuwde samenwerking met de Amerikaan DJ Sneak. Na Ibiza, Amsterdam, Kroatië of pakweg London en Miama komt Sneak voor het eerst naar België met zijn ‘I’m A House Gangster’-concept.

Dystopia zet dus weederom in op een eigenzinnige mix van internationale topdj’s, gevestigde waarden en lokaal talent; stuk voor stuk ambassadeurs van de beste housemuziek. Daarnaast tast het opnieuw de unieke troeven van Fort 3 als festivalterrein af om deze zo een uitgelezen plek binnen het totaalplaatje te geven. Kwestie van de karakteristieke Back to Basics-formule tijdens de derde editie nog nadrukkelijker op de Belgische festivalkaart te zetten en in dezelfde lijn als 2015 verder een trouw publiek uit te bouwen. Alvast bedankt om ons alles behalve alledaags festivalverhaal mee in de wereld te zetten.

Info en tickets: www.dystopiafestival.com.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over