“Ze heeft de beats, ze heeft de liedjes”. Zo kondigde DJ St. Paul Eefje de Visser aan op Into TheGreat Wide Open, waar ze een vol festivalseizoen (o.a. Down the Rabbit Hole, Cactusfestival, Amsterdam Woods, Gent Jazz, Boterhammen in het Park e.a.) afsloot.

Het is een succesvol jaar voor Eefje: in januari verscheen haar derde album Nachtlicht, dat met lovende recensies werd ontvangen en voor uitverkochte shows zorgde in Brussel (AB), Gent (Vooruit Balzaal), Antwerpen (De Roma), Utrecht (TivoliVredenburg, Ronda), Rotterdam (LantarenVenster) en Groningen (Grand Theatre). Inmiddels is ze druk bezig met de voorbereidingen voor twee nieuwe exclusieve shows op 14 december in de Handelsbeurs te Gent en op 15 december zal ze in stijl afsluiten in het Brusselse Ancienne Belgique (AB).

Na de goede ontvangst van Nachtlicht wisten Eefje en haar vaste band het afgelopen jaar ook op de club- en festivalpodia te overtuigen. In Focus Knack wordt haar nieuwe geluid vergeleken met die van FKA Twigs en Jamie XX, maar ook verwijzingen naar Feist, Cat Power (Humo) en Air (3voor12) komen voorbij. Voor de aankomende shows gaat ze nog een stapje verder en continueert Eefje haar samenwerking met het Haagse modemerk By van Harten. De Visser zal met vaste lichtontwerper Michiel Knoop en modeontwerpster Annemarije van Harten op zoek gaan naar de verbinding tussen licht, muziek en stof.

Nieuwe shows

  • 14/12: Handelsbeurs, Gent
  • 15/12: Ancienne Belgique (AB), Brussel

De kaartverkoop is reeds gestart en tickets zijn te bestellen via www.eefjedevisser.com of direct via de zalen.

  • "Eefje de Visser is de Nederpopkoningin van dit moment." - 3voor12 na Grasnapolsky
  • "Nachtlicht is een wonderschoon, modern popalbum." - Gijsbert Kamer in de Volkskrant
  • “In ons eindejaarslijstje voor 2016 hebben we bij ‘Beste Nederlandstalige plaat’ nu al Nachtlicht ingevuld." - HUMO
  • “Eefje doet een Kid A-tje en maakt daarmee haar mooiste en meest complete plaat tot nu toe.” - Muzine
  • “Op het schitterende Nachtlicht laat ze horen niet bang te zijn een nieuwe weg in te slaan zonder daarbij haar eigenheid te verliezen.” - Oor

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over