Opnieuw lachen in de Vooruit tijdens de Gentse Feesten

Net zoals vorig jaar, palmt het Lacht Comedy Festival de Vooruit in Gent in tijdens de Gentse Feesten. En ook net zoals vorig jaar, staat er een hele reeks absolute topcomedians te blinken op onze affiche!

Vandaag kondigen we met trots de eerste namen aan: Urbanus & De Fanfaar - Adriaan Van den Hoof - Jan Jaap van der Wal - Kamal Kharmach & Henk Rijckaert - Sam Simmons (AUS) - Podcast Mosselen om 0130 - Xander De Rycke & Seppe Toremans - Bert Gabriëls - comedy music band The Midnight Beast (UK).

Tickets zijn vanaf nu te verkrijgen op onze website: www.lachtcomedyfestival.be en daar vind je ook alle informatie over de shows. En dit is nog niet alles: binnenkort vullen we deze nu al impressionante line-up aan met nog andere topnamen.

Data:

  • Urbanus & De Fanfaar: Di 19/07/2016 om 20u00 in de Concertzaal
  • Adriaan Van den Hoof: Za 16/07/2016 om 20u00 in de Theaterzaal
  • Jan Jaap Van der Wal: Zo 24/07/2016 om 20u00 in de Theaterzaal
  • Opening Night met oa Kamal Kharmach & Henk Rijckaert (more to come): Vr 15/07/2016 om 20u00 in de Theaterzaal
  • Sam Simmons (AUS): Di 19/07/2016 om 20u30 in de Domzaal
  • Podcast Mosselen om 0130 met Xander De Rycke & guests: Ma 18/07/016 om 20u15 in de Balzaal
  • Try - out Xander De Rycke - support Act Seppe Toremans: Za 16/07/2016 om 20u15 in de Balzaal
  • Bert Gabriels: Vr 22/07/2016 om 20u30 in de Domzaal
  • The Midnight Beast (UK): Wo 20/07/2016 om 20u15 in de Balzaal

Urbanus & De Fanfaar

Sinds de recentste festivaltoer van Urbanus en De Fanfaar zo goed scoorde bij het grote publiek, kreeg hij de smaak te pakken om er met zijn rockbandje nog wat festivals achteraan te plakken. Waaronder het Lacht Comedy Festival! Tijdens een uniek optreden in de legendarische concertzaal van de Vooruit zullen Urbanus en De Fanfaar ongetwijfeld menig Gentse Feesten-avond meer dan sfeervol inzetten.

Dinsdag 19 juli 2016 om 20u00
Tickets: €25,00

Adriaan Van den Hoof - “Nee, het was gisteren ook al laat…”

Dit voorjaar nog in een uitverkochte Capitole en nu al opnieuw met zijn nieuwste voorstelling in de sfeervolle theaterzaal van de Gentse Vooruit. Waar het in de vorige shows van Adriaan vooral over een opeenstapeling van de zin en onzin van ons vluchtige bestaan ging en over de vermoeiende zoektocht naar nostalgisch geluk, beslist hij deze keer 'thuis' te blijven. ‘Nee, het was gisteren ook al laat...’ is het antwoord op een vraag, maar wat die vraag is of inhoudt, komen we samen met hem te weten in zijn nieuwe voorstelling.

Zaterdag 16 juli 2016 om 20u00
Tickets: €23,00

Jan Jaap Van der Wal

Vlaanderen viel de afgelopen maanden als een blok voor deze ubersympathieke Nederlander. In zijn show ‘De Nieuwe Belg’ gaf hij namelijk toe een beetje ‘gek’ of ‘zot’ te zijn van België. En die liefde was wederzijds… Een uitverkochte theatertournee en een uitzending van zijn show tijdens ‘Comedy Kings’ op Vier. Een vaste stek bij opeenvolgend Café Corsari en Siska Schoeters op Studio Brussel. Sinds kort ook professioneel pleiter in ‘Advocaat van de Duivel’ en uw favoriete roaster bij ‘Achter de Rug’. Tijdens de Gentse Feesten geeft hij de Gentenaar een tweede kans, nadat zijn vorige shows in Gent hopeloos uitverkocht waren.

Zondag 24 juli 2016 om 20u00
Tickets: €19,00

Opening Night met o.a. Kamal Kharmach & Henk Rijckaert (more to come)

Net zoals op de vorige editie, gaat het Lacht Comedy Festival opnieuw van start met een knaller van een Opening Night. Een indrukwekkende line-up, gecombineerd met een bomvolle theaterzaal. De volledige line-up kunnen we nog niet prijsgeven. De namen die we wel al kunnen lossen zijn: Henk Rijckaert - In zijn vrije tijd vind je hem vaak terug in zijn atelier, maar voor jullie zakt hij graag uit naar de Vooruit. Kamal Kharmach - Een van de ontdekkingen van de laatste editie van De Slimste Mens komt graag tonen dat hij op het podium minstens even grappig en charmant is!

Vrijdag 15 juli 2016 om 20u00
Tickets: €19,00

Sam Simmons (AUS) - Not A People Person

Comedian Sam Simmons uit Australië had in 2015 een topjaar. Hij won de twee grootste live comedy awards -Foster’s Edinburgh Comedy Award and Barry Award Melbourne International Comedy Festival - en zijn shows op de grote comedy festivals in o.a. Edinburgh en Melbourne liepen keer op keer helemaal vol. En nu voegt hij ongetwijfeld nog Gent toe aan dat lijstje uitverkochte zalen. Pat Cahill zal voor hem de avond openen.

Dinsdag 19 juli 2016 om 20u30
Tickets: €16,00

Podcast Mosselen om 0130 met Xander De Rycke & guests

De best beluisterde podcast van Vlaanderen gaat opnieuw live! Na een uitverkochte editie tijdens de vorige Gentse Feesten (met Lieven Scheire, Jonas Geirnaert en de geheimzinnige enveloppen) brengt Xander opnieuw entertainende (en momenteel nog) mystery-guests mee. Wat ooit begon als enkele vrienden rond een keukentafel is nu uitgegroeid tot de best beluisterde comedy-podcast van Vlaanderen. Van zijn beste vrienden tot internationale gasten, BV’s tot familie, Xander gaat altijd voor de grappige babbel en de entertainende verhalen!

Maandag 18 juli 2016 om 20u15
Tickets: €12,00

Try-out Xander De Rycke 'Quarter-life Crisis' - support act Seppe Toremans

De beste observatie-comedian van Vlaanderen is terug en klaar voor de volgende stap. Met een hoofd vol kronkels, een hoop kleurrijke referenties en met blik op de toekomst staat Xander De Rycke er opnieuw met ‘Quarter-life Crisis’. Een voorstelling met herkenbaarheden over het leven. Of toch een kwart ervan. De avond wordt geopend door Seppe Toremans. Al enkele jaren actief in de Vlaamse comedywereld in tal van line-ups, comedy cups en andere. Bovendien mede-auteur van veel humoristische tv-programma’s op de beeldbuis, waaronder het succesvolle ‘Wat Als?’.

Zaterdag 16 juli 2016 om 20u15
Tickets: €13,00

Bert Gabriëls - Van mij mag het

‘Van mij mag het’ is de vierde avondvullende show van Bert Gabriëls, een comedyshow waarin Bert zijn expertise als jurist inzet om de wereld in z'n hemd te zetten. En wel met één boodschap: alles mag! Gedaan dus met klagen over normen en waarden, regeltjes en GAS boetes: Bert draait alle regels om tot kansen en cadeau’s en maakt van elk wetboek een feesthandleiding. Ideaal comedyvoer dus voor tijdens de Gentse Feesten. Bert brengt comedy zoals comedy moet zijn: scherp, absurd, onnozel, en vooral ook gewoon domweg waar.

Vrijdag 22 juli 2016 om 20u30
Tickets: €16,00

The Midnight Beast

De Londense comedyband ‘The Midnight Beast’ maakt grappige parodieën van hedendaagse popmuziek. Vooral hun versie van “TiK ToK”, oorspronkelijk van Ke$ha, kon het grote publiek al bekoren en ging viraal. Ook de popartieste zelf bleek fan, toen ze tweette: “holy. shit. this is better than my version”. En hun zelf geschreven liedjes rocken net zo hard!

Woensdag 20 juli 2016 om 20u15
Tickets: €18,00

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Lacht Comedy Festival
Datum: 
Van 15 juli tot en met 24 juli 2016
Locatie: 
tijdens de Gentse Feesten - in Vooruit Gent

Reservatie:

Meer over