Vanaf zondag 21 februari verwent Eén de kijkers met het tweede seizoen van Eigen kweek. Dirk Van Dijck, Sien Eggers, Wim Willaert, Rhoda Montemayor, Sebastien Dewaele, Maaike Cafmeyer, Liesa Naert, Stefaan Degand en Sam Louwyck tekenen opnieuw present voor de avonturen van de sympathieke aardappeltelers in het West-Vlaamse Wijtschate.

Vier jaar na de eenmalige wietteelt gaat het leven van de familie Welvaert opnieuw zijn gewone gangetje. Frank probeert een goede man te zijn voor Julita, en een goede vader voor hun zoontje Franky. Steven heeft plannen om het ouderlijke huis te verlaten en samen te wonen met zijn vriendin Griet. Jos en Ria zijn bezig met de patatten en de renovatie van de nieuwe woonst van Steven. De ontmoeting met “Den Ollander” is niet meer dan een vage herinnering.

Waar is het geld?

Tot “De broer van den Ollander” samen met Bernard, de kompaan van “Den Ollander”, op het erf van Jos staat. Hij wil weten wat er gebeurd is met het geld van zijn broer. Geld dat de familie meer dan 4 jaar geleden mee naar huis heeft genomen. Als blijkt dat het geld er niet meer is, ziet de man maar één oplossing: Jos moet opnieuw wiet kweken om hem zo te vergoeden.

Peter Bouckaert, producent:

“Hoe fijn is het niet als omroep en als makers om wegens groot succes en op algemeen verzoek een bijkomende televisiereeks te kunnen maken? En zeker wanneer die fictiereeks oorspronkelijk bedoeld was voor één seizoen. Dat is de droom van ieder productiehuis en van iedere fictiemaker. Toch zijn we niet over één nacht ijs gegaan. We stelden met zijn allen twee voorwaarden voorop voor een nieuwe reeks: ten eerste een verhaal vinden rond de Familie Welvaert dat minstens even goed was als het eerste seizoen, en ten tweede de bereidheid van alle betrokkenen om dit verhaal samen verder te vertellen. En dat is gebeurd. Niet alleen voor een tweede reeks, maar zelfs voor een derde (en finale) seizoen, waarvan de opnames binnenkort van start gaan in de gouden handen van schrijver en bedenker Philippe De Schepper en regisseur Joël Vanhoebrouck. Het maken van Eigen kweek was een plezier, een prettig thuiskomen voor de hele ploeg, daar in het gastvrije Heuvelland en bij die kleurrijke personages van de familie Welvaert. En we zijn er zeker van dat de kijkers straks in vele huiskamers dat plezier zullen delen.“

Personages en cast

Jos Welvaert ( Dirk Van Dijck)

Jos is de pater familias. Hij is een aardappelkweker pur sang, die als geen ander weet hoe je tot een geslaagde oogst moet komen. Een bescheiden en harde werker die ervan overtuigd is dat je alleen iets kan bereiken in het leven door er hard voor te werken. Hij is alleen maar wiet beginnen kweken omdat hij geen andere uitweg zag. Tot hij besefte dat hij met criminelen moest dealen. Dat was voor hem een brug te ver. Hij heeft zichzelf beloofd dat hij nooit meer wiet zou kweken. Tot hij niet anders meer kan. Omdat hij gechanteerd wordt. Omdat criminelen dreigen aan zijn familie te raken.

Ria Goudezeune ( Sien Eggers)

Ria is de drijvende kracht achter de familie Welvaert. Ze is de moederkloek die er altijd voor heeft gezorgd dat alles op wieltjes loopt en dat iedereen gelukkig is. Haar eerste kleinkind heeft haar geluk compleet gemaakt. Alhoewel. Het blijft toch kriebelen. Een tweede kleinkind zou meer dan welkom zijn.

Frank Welvaert ( Wim Willaert)

Frank is de oudste zoon van Jos en Ria. Hij is een stevige kerel. Zijn postuur staat in schril contrast met zijn gevoelige inborst. Met Julita heeft hij de liefde van zijn leven gevonden. Toch is hij niet helemaal gelukkig. Hij dreigt immers die andere liefde, zijn oranje sportwagen, te verliezen.

Julita Pineda ( Rhoda Montemayor)

Julita is meer dan 4 jaar geleden overgekomen naar Wijtschate om haar zus Nenita te vervoegen. Ze heeft de liefde gevonden bij Frank en is met hem getrouwd. Ondertussen heeft ze zich aangepast aan het leven in Wijtschate en is een toegewijde moeder voor hun vierjarige zoon Franky. Ze hoopt dat Frank eindelijk wil overstappen van zijn sportieve wagen naar een gezinswagen.

Steven Welvaert ( Sebastien Dewaele)

Steven is de jongste zoon van Jos en Ria. Hij werkt nog altijd mee met zijn vader op het veld. Een verplichting, omdat hij nog in ‘hotel mama’ woont. Mogelijk niet meer voor lang. Steven wil immers gaan samenwonen met zijn vriendin Griet, een kapster.

Chantal Vantomme ( Maaike Cafmeyer)

Chantal is nog altijd dezelfde eigengereide agente van Wijtschate. Ze is ondertussen de fiere alleenstaande mama van de vierjarige Emma. Een cadeautje van Geoffrey Goudezeune (Thomas Ryckewaert) van wie ze niets meer gehoord heeft. Geoffrey is de zoon van een achterneef van Ria.

Patrick Musseeuw, broer van ‘Den Ollander’ ( Sam Louwyck)

Patrick Musseeuw is de broer van Klaas Musseeuw, beter bekend als ‘Den Ollander’. Dat maakt van hem ‘De broer van den Ollander’. Hij heeft 15 jaar in de gevangenis gezeten, onder meer voor de dood van een veiligheidsagent bij een overval op een geldtransport.

Het geld dat de familie meer dan 4 jaar geleden mee naar huis heeft genomen, blijkt van hem te zijn. Patrick wil zijn geld terug. Als blijkt dat de familie hem niet kan terugbetalen, verplicht hij Jos om wiet voor hem te kweken. Maar een door en door slechte man is Patrick niet. Hij is immers grote fan van de muziek van Will Tura.

Bernard Warlop ( Stefaan Degand)

Bernard kennen we als kompaan van den Ollander. Ze hebben indertijd samen Julita ontvoerd. Bernard bleek al snel te lijden aan het Lima complex: overdreven empathie voor zijn slachtoffer. Hij is meer dan vier jaar geleden met de wiet gaan lopen, die hij door zijn 5 kinderen in zakjes van 5 gram heeft laten stoppen. Met dat drugsgeld heeft hij zijn nieuwe zaak opgestart: Bernard gidst toeristen rond op begraafplaatsen en oorlogsmonumenten in het kader van de herdenking van de eerste wereldoorlog.

Ook hij wordt door de broer van den Ollander onder druk gezet om samen met hem de familie Welvaert te dwingen om wiet te kweken.

Griet Despriet ( Liesa Naert)

Griet is de vriendin van Steven. Ze hebben een aan-en-af-relatie. Momenteel woont ze op de boerderij van de familie Welvaert. Samen met Steven, en eigenlijk ook Jos en Ria, maakt ze werk van een eigen nest en kapsalon.

Franky Welvaert ( Quinten Somers)

Franky is de zoon van Frank en Julita. Net zoals zijn vader houdt hij van snelle voertuigen. Franky rijdt dan ook rond in een sportieve oranje go-kart.

Emma Vantomme ( Alice Erard)

Emma is de dochter van Chantal en het gevolg van een nachtje onstuimige seks met Geoffrey Goudezeune. Emma loopt graag rond in een uniform. Dat heeft ze van haar mama. Ze houdt ook van centjes. Dat heeft ze van haar papa.

Afleveringen

  • Aflevering 1: Er is daar een mijnheer (Zondag 21 februari)

Vier jaar later. Het leven in Wijtschate gaat zijn gewone gang tot de broer van den Ollander zijn opwachting maakt.

  • Aflevering 2: Ut de schuv’n bluv’n (Zondag 28 februari)

Nu de oranje wagen stuk is, wil Julita een grote auto aanschaffen. Jos probeert Steven uit de wietkweek te houden en Griet wil bij hem vaderlijke gevoelens opwekken.

  • Aflevering 3: Coloradokevers (Zondag 6 maart)

Jos, Bernard en de broer van den Ollander krijgen een ongewenste gast in de loods waar ze wiet kweken. Frank heeft een minnares.

  • Aflevering 4: Sick from Stockholm (Zondag 13 maart)

Chantal gaat op zoek naar de wietkwekers die haar neergeslagen hebben. Ze heeft al een goede verdachte in het vizier. Frank vermoedt dat Jos opnieuw wiet aan het kweken is maar doet een andere onaangename ontdekking.

  • Aflevering 5: Jos, maak me nu los (Zondag 20 maart)

De broer van den Ollander zit veilig opgesloten in de hangar. Jos, Steven en Bernard doorzoeken zijn huis op zoek naar de bewijzen. Frank wil er allemaal niets mee te maken hebben.

  • Aflevering 6: The code from a dream from mama (Zondag 27 maart)

De broer van den Ollander heeft de Welvaertjes opnieuw in zijn macht. Hij weet niet dat Chantal hem in het vizier heeft en klaar staat om hem op te pakken. Ook de familie heeft geen idee en dreigt mee de dupe te worden. Redden ze zich een tweede keer uit een benarde situatie?

Eigen kweek: vanaf 21 februari elke zondag om 21.20 uur op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over