In september staan de vrijdagavonden bij 2BE volledig in het teken van acteur Jason Statham. Vier vrijdagen op rij brengt de zender een film van de populaire actieheld. Op vrijdag 4 september 2015 bijt Statham de spits af met de actiethriller The Mechanic. Ook de volgende vrijdagen – op 11, 18 en 25 september – is hij te zien bij 2BE in de films Killer Elite, Transporter III en Crank.

In The Mechanic is Arthur Bishop (Jason Statham) de beste huurmoordenaar van Louisiana en omstreken. Hij slaagt er telkens in zijn moorden koelbloedig en met uiterste precisie uit te voeren, zonder sporen achter te laten. Hierdoor raakt hij in het crimineel milieu bekend onder de bijnaam The Mechanic. Maar wanneer zijn leermeester en vriend Harry (Donald Sutherland) plots wordt vermoord, besluit hij zijn leven radicaal te veranderen.

Dat loopt al snel helemaal anders wanneer Harry’s zoon Steve (Ben Foster) Arthur benadert met het verzoek hem de kneepjes van het vak te leren. Hun samenwerking als duo verloopt allesbehalve vlekkeloos. Bovendien ontdekt Steve een groot geheim van Arthur. Al snel barst tussen de twee een onderlinge strijd uit, met alle dramatische gevolgen van dien.

De Engelse acteur Jason Statham, geboren in '67, werd ontdekt door regisseur Guy Ritchie en brak ook door in diens films Lock, Stock and Two Smoking Barrels en Snatch. Met de Transporters-trilogie groeide Statham uit tot een van de populairste actiehelden. Hij staat ook bekend om zijn rollen in de films The Italian Job, War en The Expendables.

In The Mechanic zijn daarnaast ook Ben Foster (X-Men: The Last Stand, Alpha Dog, The Punisher) en Donald Sutherland (The Hunger Games, The Italian Job, Space Cowboys) te zien. Ook in de sequel The Mechanic: Resurrection, dat in de zomer van 2016 verwacht wordt, neemt Statham de rol van Arthur Bishop op zich. Jessica Alba en Tommy Lee Jones zullen de cast van deze film vervoegen.

IEDERE VRIJDAG VAN SEPTEMBER EEN JASON STATHAM-FILM

  • The Mechanic vrijdag 4 september 2015 om 20.35 Bij 2be
  • Killer Elite vrijdag 11 september 2015 om 20.35 Bij 2be
  • Transporter Iii vrijdag 18 september 2015 om 20.35 Bij 2be
  • Crank vrijdag 25 september 2015 om 20.35 Bij 2be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over