Van donderdag 16 tot en met woensdag 29 april heeft in het Waals-Brabantse Bierge bij Wavre de 25e editie plaats van ‘Le Festival Internationale du Rire de Bierges’, een bekend humorfestival in het zuiden van het land. Gedurende 14 dagen tonen bekende en minder bekende Franstalige humoristen er het beste van zichzelf. Zo ook Els de Schepper, de Vlaamse cabaretière en actrice, die sinds vorig jaar ook met een Franstalige one-man (one-woman) show rondtoert in Wallonië, Frankrijk, Luxemburg en zelfs Canada.

Het is in Bierges dat ze afgelopen zaterdagavond ‘Le Prix du Public’, de publieksprijs, wist weg te kapen. Het is al de 2e Franstalige humorprijs die Els wint, nadat ze vorig jaar ook al bekroond werd tot ‘Poulain du Rire’ op het 34e Humorfestival van Rochefort. Dat het Franstalige publiek haar humor wel kan smaken is nu wel bewezen met deze 2e bekroning.

Dit is een motivatie voor Els om verder te gaan met haar projecten en voorstellingen in het buitenland. Ook deze zomer staan er enkele prestigieuze festivals en wedstrijden op het programma. Zo zit Els in de running om te gaan spelen op het ‘Juste pour Rire ‘ festival in Montreal en in augustus neemt ze deel aan de 27e editie van het ‘Festival des Humoristes de Tournon sur Rhône’ in Frankrijk. Ze werd tijdens een auditie uit alle Belgen geselecteerd om deel te nemen aan dit internationale concours.

Maar ook Duitsland is niet veilig voor Els en daar heeft ze net 15 succesvolle Duitstalige optredens achter de rug.

In België is Els nog te zien tijdens de voorstellingen van War Horse in Antwerpen van 14 mei tot en met 16 juni en in het najaar speelt ze de hoofdrol in de musical PIAF, waarvan ze ook de coregisseur is.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over