Op 20 februari 2016 komt Ennio Morricone met een volledig symfonisch orkest en polyfonisch koor naar het Antwerpse sportpaleis. De eeuwig jonge maestro zal er een nieuwe ‘best of’ uit zijn carrière ten gehore brengen.

“Volgend jaar treed ik op met een volledig nieuw programma met andere hoogtepunten, dat ik momenteel aan het samenstellen ben. Uiteraard is er altijd plaats voor de klassieke stukken uit de Sergio Leone westerns en The Mission, maar de totaalervaring zal deze keer anders zijn. Zo zal ik een suite brengen met stukken muziek uit zeven verschillende Oscar-winnende films.”

Morricone componeerde de afgelopen 60 jaar meer dan 600 werken, grotendeels soundtracks voor talloze films en televisieseries. Een aantal van die composities zijn een onderdeel van het collectief geheugen geworden. Bekendste voorbeelden zijn de muzikale thema’s uit ‘A Fistful of dollars’, ‘The Good, the Bad and the Ugly’, ‘For a few dollars more’, ‘Once upon a time in the West’, ‘Bugsy’, ‘Once upon a time in America’, ‘The Mission’, ‘The Untouchables’, ‘Cinema Paradiso’ en - meer recent - ‘Django Unchained’ en ‘The Best Offer’.

De Maestro won van tal van muziekprijzen (Grammy Awards, Golden Globes, Bafta Awards en Polar Music Prize), kreeg in 2007 een ere-Oscar voor zijn hele oeuvre, en werd in 2009 als ridder opgenomen in de Franse Nationale orde van het Legioen van Eer.

De muziek van Morricone bevat elementen uit de klassieke muziek, jazz, pop, rock, avant-garde en Italiaanse volksmuziek. Dankzij zijn ingenieuze arrangementen en gebruik van unieke instrumenten, verhoogde hij het cinematografisch genot bij talloze filmklassiekers. Hij wordt op handen gedragen door muzieklegendes (Quincy Jones), filmregisseurs (Martin Scorsese en Quentin Tarantino) en hedendaagse popgroepen (Muse en The Divine Comedy).

Op 20 februari 2016 krijg je in het Sportpaleis een unieke kans om Ennio Morricone zijn ‘60 Years Of Music’ tot leven te zien (en horen) wekken.

De ticketverkoop start op vrijdag 29 mei om 10u via www.teleticketservice.com.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Ennio Morricone
Datum: 
20 februari 2015
Locatie: 
Sportpaleis, Antwerpen

Reservatie:

Meer over