De nieuwe week van Komen Eten wordt in gang gezet door de 25-jarige Christine uit Jette. Christine is een echte fashionista die meer voor haar kleerkast dan achter het aanrecht staat en beschikt over een dressing waar veel vrouwen jaloers op zouden zijn. Ondanks dat ze meestal uit eten gaat of sushi laat leveren, wil ze bewijzen dat ze toch een lekker menu op tafel kan toveren. Golfinstructeur Vincent (30) uit Hoogstraten is single en wil zijn vrouwelijke gasten imponeren met zijn bijzondere kookkunsten. Als dat niet lukt, dan heeft Vincent gelukkig nog altijd een ‘loveseat’ voor intiemere momenten. Michelle (24) uit Antwerpen studeert voor leerkracht lager onderwijs, maar haar vroegere carrière als reisbegeleidster bracht Michelle enkele jaren in Griekenland. Het menu dat ze haar gasten voorschotelt is dan ook op en top Grieks. De 32-jarige Robin uit Kortrijk is CEO van zijn eigen bedrijf in zonnepanelen en is gepassioneerd door snelheid. Zijn gasten worden in stijl uitgenodigd op Robins speedboot en genieten van hun aperitief tijdens een gezellig tochtje op het kanaal.

Maandag 26 september

Christine uit Jette

Christine is 25 en ze zit in haar laatste jaar Psychologie aan de universiteit van Brussel. Haar studie deed de voormalige Antwerpse uitwijken naar een appartementje in Jette en ze lijkt voorlopig niet van plan terug te keren naar de koekenstad. Christines buren geloven rotsvast in een overwinning en maken dat enthousiasme kenbaar met een reuzegroot spandoek. Christine houdt van reizen, avontuur en van shoppen. Ze beschikt over een dressing waar veel vrouwen jaloers op zullen zijn. Ze heeft zelfs schoenen die ze nog nooit droeg omdat ze veel te mooi zijn. Het pronkstuk in Christines garderobe is een handtas die ze in Hongkong op de op kon tikken. Koken doet Christine niet zo vaak, om eerlijk te zijn maar een keer per jaar, op haar verjaardag. Meestal gaat ze uiteten of laat ze lekkere sushi leveren. Toch zal Christine vanavond een lekker menu op tafel proberen te toveren: een voorgerecht met gerookte zalm, een hoofdgerecht met een duo van burgers en een nagerecht met een shotje lekkere jenever.

Dinsdag 27 september

Vincent uit Hoogstraten

Vincent uit Hoogstraten is 30 en werkt als golfinstructeur. Vroeger was dat een sport voor de elite, maar tegenwoordig mag ook Jan met de pet een balletje slaan. Hoewel Vincent vaak ’s avonds werkt, kookt hij zo veel mogelijk vers. Gezien zijn ervaring, geeft hij zichzelf een redelijke kans om dit Komen Eten-avontuur winnend af te sluiten. Stel dat het zou lukken, dan is dat een extra troef voor single Vincent om het hart van alle vrouwelijke kijkers te stelen. De vrouwelijke gasten vanavond vormen alvast een goede test op dat gebied. Hij probeert hun hoofd en dat van Robin op hol te brengen met een salade van eend en gekarameliseerde appeltjes, met een ribeye van één komma twee kilo en met aardbeien uit Hoogstraten, natuurlijk. En als dat niet lukt, heeft Vincent nog altijd een ‘loveseat’ voor intiemere momenten.

Woensdag 28 september

Michelle uit Antwerpen

Michelle (24) uit Antwerpen werkte een tijdje in de toeristische sector, maar besloot daarna om terug naar school te gaan. Ze studeert nu voor lerares lager onderwijs en geniet buiten de schooluren enorm van het leven. Michelle houdt ervan om af te spreken met vriendinnen, gezellig bij te kletsen en soms over jongens te praten. Voorlopig is ze nog happy single, maar dat hoeft niet lang meer te duren natuurlijk. In haar appartementje heeft Michelle een heus Romeo en Julia-balkon, maar toekomstige Romeo’s hoeven zich daar niet op te wagen. Het is namelijk de laatste week dat Michelle er woont, voor ze naar een nieuwe stek verhuist. Haar vroegere carrière als reisbegeleidster en animatrice bracht Michelle enkele jaren in Griekenland, en in dat land haalde ze haar culinaire mosterd voor vanavond. Als voorgerecht serveert ze een Griekse mezze, als hoofdgerecht souvlaki en als nagerecht een bladerdeeggebak met choco en honing. Als het niet op de grond valt tenminste…

Donderdag 29 september

Robin uit Kortrijk

Robin (32) uit Kortrijk is CEO van zijn eigen bedrijf in zonnepanelen. In zijn vrije tijd houdt hij enorm van snelheid. Dat kan op een van zijn boten zijn, maar het liefst van al rijdt Robin snel met de wagen. Vroeger heeft hij jarenlang op het circuit geracet, tegenwoordig rijdt hij in het Belgisch Kampioenschap rally. Zo’n wedstrijd is erg intensief, hij verloor ooit maar liefst acht kilo op vierentwintig uur tijdens het racen. Koken kan Robin niet zo goed, maar hij beschouwt zijn deelname aan Komen Eten als een echte uitdaging. Om alles op alles te zetten haalt Robin verse struisvogel op een struisvogelboerderij en mogen zijn Komen Eten-gasten eten met een massief zilveren bestek. Robin heeft bovendien een bijzondere ontvangst in gedachten. Christine, Vincent en Michelle worden uitgenodigd op Robins speedboot en nuttigen hun aperitief tijdens een gezapig tochtje op het Kanaal Bossuit-Kortrijk. Verder schenkt Robin een bijzonder exclusieve wijn. Zelfs de koning van Spanje staat op een wachtlijst om ooit een flesje te kunnen bemachtigen.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over