Het dansgezelschap Flying Steps kondigde dit jaar aan dat ze na een succesvolle passage met ‘Red Bull Flying Bach’ in België vorig jaar, dit jaar opnieuw naar ons land komen. Het Belgische publiek kon het spektakel smaken en daarom kan je het kleurrijke dansgezelschap opnieuw aan het werk zien in Gent, Antwerpen en Brussel. Omdat de plaatsen voor de Brusselse show zo gegeerd zijn, blijven de dansers een dagje langer in de Belgische hoofdstad en geven ze een derde, extra show. Kaarten de derde show in Brussel op zaterdagmiddag voor Red Bull Flying Bach in het Koninklijk Circus gaan op 6 oktober in verkoop.

Flying Steps verleggen met hun moderne breakdance-choreografie de grenzen van de klassieke cultuur, waarbij ze Bachs’ Das Wohltemperierte Klavier tot een verbluffend visueel spektakel omtoveren. Zeventig minuten lang worden de bezoekers ondergedompeld in een halsbrekend spektakel waarbij acht dansers, live begeleid door een pianist, het beste van zichzelf geven op muziek van barokcomponist Johann Sebastian Bach.

In dit romantische verhaal maakt het dansgezelschap zich voor een examen klaar in de repetitieruimte. De spanning stijgt, en het humeur van de dansers verandert. Tot een geheimzinnige vrouw het repetitielokaal binnenstapt en de conflicten tussen de dansers een hoogtepunt bereiken.

The Flying Steps zijn een Duits breakdancegezelschap dat al vier keer wereldkampioen werd. Mikel, Michael Rosemann, één van de Duitse hoofdrolspelers en choreograaf begon zijn danscarrière in 1991 met zijn deelname aan een breakdanceworkshop. Sindsdien zet hij zich in voor de nieuwe generatie breakdancers. Mikel geeft les in de Flying Steps Academy, de dansschool van het gezelschap in Berlijn

Flying Steps bewezen met hun adembenemende performance ‘Red Bull Flying Bach’ dat klassieke muziek en breakdance perfect samengaan. Meer dan 300.000 mensen verspreid over 27 landen, kochten al een kaartje voor Flying Bach.

Na een succesvolle stop in Brussel vorig jaar met 5 uitverkochte shows, komen ze dit jaar opnieuw naar ons land en meerbepaald naar Antwerpen, Gent en Brussel. Vandaag werd een vijfde show toegevoegd aan de Belgische agenda. Kaartjes voor de extra show p xx december om xx in Koninklijk Circus gaan op 6 oktober in verkoop.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Red Bull Flying Bach
Datum: 
19 december 2015
Locatie: 
Koninklijk Circus, Brussel

Reservatie:

Meer over