Twee keer per jaar wordt Flanders Expo omgetoverd tot een fantasiewereld waar je alles dat ook maar maar iéts te maken heeft met Fantasy, animatie, strips, spelletjes, Science Fiction en videospelletjes tot leven komt. Op zaterdag 21 oktober werd de Oktober Edition afgetrapt en wisten tienduizenden Comic Con fans uit België en ver daarbuiten opnieuw de weg naar FACTS in Gent. Nationale en internationale cosplayers werken maandenlang om hun creatie te tonen tijdens de parades en in de wandelgangen. Workshops gaande van cosplay make-up tot geborduurde accessoires staan op de agenda. Gelijkgezinden die op zoek zijn naar een perfecte match? Op FACTS kan je deelnemen aan speeddates. Gamers kunnen deelnemen aan een nieuwe competitie georganiseerd door het Gentse gamebedrijf Kayzr. Er werd een 1.200 m² grote eSports-arena gebouwd en tijdens de wedstrijd maken gamers kans maken een mooie prijzenpot.

FACTS is dé Belgische referentie in de Comic Con wereld. Sinds 1993 ontmoet je er de grootste sterren, kan je deelnemen aan tientallen workshops en ontdek je unieke hebbedingen, limited editions en collector's item van honderden gespecialiseerde exposanten uit binnen- en buitenland. Op deze 29e editie tekenden James & Oliver Phelps, Brent Spiner, Karl Urban, Jenna Coleman, Alex Sinclair, Scott Williams, … present.

Ook de Belgische dj/producer Dimitri Vegas maakte een paar uurtjes vrij in zijn drukke agenda om FACTS te bezoeken en enkele items te scoren. Hij is al jaren een enorme fan en vorige editie ontmoette hij er Kirstian Nairn (Hodor uit Game of Thrones). De ontmoeting verliep zo gemoedelijk dat Dimitri zijn Game of Thrones held gevraagd heeft om een dj set te draaien tijdens de solo concert reeks van Dimitri Vegas & Like Mike in het Sportpaleis op 15 en 16 december. Een match made … at FACTS.

Regisseur en mede-oprichter van Nacht van de Wansmaak Jan Verheyen dook voor FACTS nog één keer in de riolen van de filmindustrie, waaruit hij de meest hilarisch slechte fantasy-, superhelden- en sciencefictionfilms opdiept. Die presenteert hij heel het weekend op FACTS in de eenmalige spin-offvoorstelling ‘Helden van de Wansmaak’ waarin hij zich voornamelijk concentreert op fantasy, superhelden en sciencefiction.

Tijdens deze oktobereditie van FACTS kon je ook snoepen van een nationale avant-première van Thor : Ragnarok. Deze vertoning is een unicum: voor het eerst vindt zo’n exclusieve screening plaats op een Belgische Comic Con in plaats van in de reguliere cinemazalen, waar de film vanaf 25 oktober op de affiche zal staan.

Morgen, zondag 22 oktober, openen de deuren van FACTS opnieuw om 10 uur. Daarna zit FACTS 2017 erop en zullen we vermoedelijk afkloppen op 75.000 bezoekers voor FACTS in 2017 (combinatie Spring & Oktober editie). In 2081 zal de eerst volgende FACTS op 7 en 8 april in Gent plaats vinden.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over