Op 30 december stond Helmut Lotti in een uitverkochte Roma, waar hij voor het eerst zijn nieuw album ‘Faith, Hope & Love’ integraal live bracht, begeleid door zijn band én een groot orkest. Dit concert wordt op Valentijn, zondag 14 februari, om 23u35 uitgezonden op Één (VRT).

Na afloop van dat concert en bijhorende televisieopname was Helmut Lotti –die bekend staat als een groot zelf-criticus– zelf laaiend enthousiast en zei hij over het optreden dat dit “het beste is dat ik ooit op een podium heb gedaan!".

Een niet te missen uitzending dus! Bekijk de live versie van zijn single ‘Make Believe’ hier: http://bit.ly/1PiuMgZ

Het album ‘Faith, Hope & Love’ is nauwgezet gemodelleerd naar de fantastische zanger en de geboren entertainer die Lotti is, vol tijdloos materiaal en met een maximaal live-gevoel. De nummers werden eerst opgenomen met een klein combo o.l.v. topproducer Wouter Van Belle en later rijkelijk aangekleed door arrangeur Andrew Powell (Kate Bush, John Miles, Al Stewart) en het London Philharmonia Orchestra. De leidraad was de sound van Elvis Presley in 1968, en dat hoor je; ‘Faith, Hope & Love’ heeft de kracht en grandeur uit die periode.

‘Faith, Hope & Love’ is beschikbaar op iTunes, Apple Music, Spotify, Deezer en bol.com

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over