FAROEK toont op woensdag 11 mei 2016 hoe het Britse National Crime Agency een bende pedofielen kon oprollen, die op internationale schaal opereerde en zo duizenden jonge slachtoffers maakte. De bende contacteerde de kinderen online. Het onderzoek naar het netwerk duurde maanden en leidde de Britse speurders tot in Bahrein. “Toen we begonnen met de operatie, hadden we geen flauw benul van wat we nog zouden ontdekken”, bekent Stephanie McCourt, een ervaren speurder bij het National Crime Agency.

Het begon allemaal bij de verklaring van één jongen van dertien. Via het internet had hij al maanden contact met een zekere Justina, die hem meermaals vroeg om seksuele handelingen te stellen voor de webcam. “Het is verschrikkelijk dat iemand zoiets doet”, getuigt de moeder van de jongen. “Die zogenaamde Justina dreigde ermee de filmpjes op het internet te zetten. Zo had ze mijn zoon volledig in haar macht.”

Na maandenlang onderzoek blijkt dat achter de naam Justina een paar jongemannen schuilgaan, die opereren vanuit Bahrein in het Midden-Oosten. In samenwerking met de politie daar, kunnen de daders uiteindelijk worden opgepakt.

De volledige afleveringen van FAROEK kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over