Op woensdag 25 november 2015 zoemt FAROEK in op de verdwijning van de 18-jarige Kelsey Smith uit Kansas. Zij komt niet thuis na een dagje shoppen. Haar ouders slaan meteen alarm en beginnen aan een dagenlange zoektocht naar hun dochter.

“Het was niet haar gewoonte om te laat thuis te komen,” getuigt Bob Smith, de vader van Kelsey. Hij is zelf politieman en hij heeft een aantal zoekacties gecoördineerd. Na 24 uur is er nog altijd geen spoor van het meisje. Maar dan ontdekt de politie op bewakingsbeelden dat een vreemde man Kelsey achtervolgt in de winkel, tot aan haar auto. “Op dat ogenblik begon het te dagen,” vertelt Missey Smith, de mama van Kelsey. “Kelsey was ontvoerd. Maar zouden we haar levend terugvinden? Ik dacht : We hebben 50% kans.”

Vier dagen na de verdwijning van Kelsey, volgt de ontknoping.

Kijkers kunnen online helpen

Ook online kunnen kijkers helpen om misdrijven op te lossen, vermiste mensen mee te helpen opsporen en daders te herkennen op camerabeelden. Op vtm.be is een overzicht te vinden van vermiste personen, daders en wordt ook een oproep gedaan naar getuigen van misdrijven.

De volledige afleveringen van FAROEK kunnen na uitzending 4 weken lang gratis worden bekeken op vtm.be en via de VTM-app.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over