Nederlandse producer Bas Bron kennen we al ruim twaalf jaar als leverancier van electropareltjes. Na een geniale passage afgelopen zomer in de KluB C op Rock Werchter, keert hij komend voorjaar als Fatima Yamaha naar ons land terug. Afspraak op zaterdag 10 februari in de Ancienne Belgique!

Fatima Yamaha hulde zich lang in mysterie als een project “door een jonge vrouw met een Japanse vader en een Turkse moeder”. Maar het gaat dus om producer Bas Bron, ook bekend onder de aliassen Bastian, Comtron (met River Veeman) en Seymour Bits. Ook als maker van de onweerstaanbare beats van de Nederlandse groep De Jeugd Van Tegenwoordig speelde hij zich in de schijnwerpers. Als oprichter van het Magnetron-label, samen met Parker Jones, wisselt hij met plezier en onvermoeibaar van masker. In 2004 brengt hij zijn debuut-EP ‘A Girl Between Two Worlds’ uit, maar pas bij de heruitgave in 2015 gaat de underground-electrowereld volledig voor de bijl. Hudson Mohawke maakt een sample van cultnummer “What’s A Girl To Do”, goed voor de sensatie van het jaar. Voor Bron is het de inspiratie om zijn funky synths opnieuw boven te halen en een eerste LP ‘Imaginary Lines’ uit te brengen. In 2017 volgt ‘Araya’ waarop we aanstekelijke tracks als “Piayes Beach Bar and Grill” en “Romantic Bureaucracy” terugvinden. Op Rock Werchter genoten we mee van een magistraal concert.

Zijn liveshows lossen de hoge verwachtingen keer op keer in met een opzwepende mix van house en synth-solo’s. Hier is uw kans op een ontdekking van de man die u vol verstomming doet staan; op 10 februari in de Ancienne Belgique! Tickets zijn verkrijgbaar vanaf donderdag 12 oktober om 11u. Een underground-electrofeestje om niet te missen!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Fatima Yamaha
Datum: 
Zaterdag 10 februari 2018
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over