Het tweedaags gratis Festival aan Zee zit erop. De organisatoren en Toerisme De Panne kunnen terugblikken op een geslaagde editie.

De artiesten brachten sterke live concerten, de animatie was talrijk aanwezig en er was een grote keuze aan food & drinks. Daarbovenop waren de weergoden ons tegen alle weersvoorspellingen in goed gezind. De hele voorbije week hebben we de weersvoorspellingen tegen ons gehad, er werd op nationale televisie immers heel wat regen voorspeld. Uiteraard geen goeie motivator voor het plannen van een bezoek aan zee. Nochtans viel het weer reuze mee, enkel op zaterdagavond is na een zonnige middag wat heel lichte regen gevallen, van de voorspelde zondvloed op zondag is helemaal niets in huis gekomen.

Ondanks de slechte weersvoorspellingen heeft Festival aan Zee zeer goed standgehouden. We schatten de opkomst op zaterdagavond beter dan vorig jaar en op zondag iets minder. Over het hele weekend schatten we de opkomst op 12-13000 bezoekers, een kleine terugval ten opzichte van vorig jaar (15000). Het festivalterrein werd ruimer ingepland en ook de tent werd met 200m² vergroot, wat zorgde voor een comfortabele en aangename festivalsfeer.

Er kan gerust gesteld worden dat het concept van het gratis Festival aan Zee bevestigd werd door deze editie!

Naast de unieke festivalsite en de prachtige omgeving met zicht op zee maakten ook vele trouwe vrijwilligers en de diensten Sport, Jeugd en Milieu van gemeente De Panne deze onvergetelijke festivalsfeer mogelijk. Programmatie voor jong en oud gedurende het hele weekend, op zaterdagavond een dik feest, de unieke ligging op het strand en de talrijke animaties op en rond het festivalterrein zijn ondertussen onze handelsmerken geworden.

Samen met de organiserende vzw Folkfestival Dranouter is Toerisme De Panne tevreden met het afgelopen weekend. Er zijn geen incidenten geweest, de artiesten en het publiek hebben zich goed geamuseerd en de drankverbruik ligt in de lijn van vorig jaar, wat belangrijk is voor dit gratis festival.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over