Fleshgod Apocalypse, Stream Of Passion, The Agonist, Evil Invaders en Off The Cross zijn toegevoegd aan het programma van de tweede editie van Epic Metal Fest. Dit jaar is Epic Metal Fest op zaterdag 1 oktober in Poppodium 013, Tilburg. Eerder werden Epica, Katatonia, Textures, Mayan en Myrath al bevestigd voor Epica’s eigen festival. In totaal spelen er twaalf bands verdeeld over twee podia. Het concert van Epica zelf is extra bijzonder omdat de band die dag zijn nieuwe zevende studio-album presenteert en omdat het tevens Epica’s enige Benelux show van 2016 is.

Het populaire Italiaanse Fleshgod Apocalypse bestaat inmiddels zo’n tien jaar en heeft in die tijd internationaal furore gemaakt met een mix van symfonische death metal met klassieke (opera) elementen. Wie Stream Of Passion nog live wil bewonderen moet snel zijn. De in 2005 door prog mastermind Arjen Lucassen en zangeres Marcela Bovio opgerichte symfonische prog metalband geeft namelijk nog slechts een paar concerten om er vervolgens voorgoed mee te stoppen. Ook de Canadese metalcoreband The Agonist is toegevoegd aan de line up. De band heeft in het verleden al succesvol getourd met Epica. Evil Invaders en Off The Cross behoren tot de beste Belgische heavy bands van het moment. Evil Invaders is geroemd om hun furieuze crossover thrash metal in het straatje van D.R.I., Agent Steel en Municipal Waste. Off The Cross maakte in korte tijd naam met hun eigenzinnige donkere metalcore.

De eerste editie van het nieuwe festival Epic Metal Fest op zondag 22 november 2015 in het Klokgebouw te Eindhoven was een groot succes. Bijna drieduizend bezoekers uit alle windstreken waren het unaniem eens met de internationale pers, Epica en de overige acht optredende bands (waaronder Eluveitie, Moonspell, Fear Factory en Sepultura): Epic Metal Fest moet een jaarlijkse terugkerend evenement worden; een vaste waarde onder de rock- en metalfestivals.

Nieuw dit jaar is ook de Braziliaanse spin-off van Epic Metal Fest op zaterdag 15 oktober in São Paulo. Op deze Braziliaanse editie staan behalve Epica zelf onder meer Paradise Lost, Finntroll, Xandria en The Ocean.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Epic Metal Fest 2016
Datum: 
Zaterdag 1 oktober
Locatie: 
013, Tilburg

Reservatie:

Meer over