Eerder werd al aangekondigd dat de twee Studio 100 superhelden Mega Mindy en ROX samen te zien zullen zijn in de spannende film MEGA MINDY VERSUS ROX! Vandaag mag bekend worden gemaakt dat niemand minder dan Foute Vrienden-acteur Jeron Dewulf een gastrol zal spelen in de nieuwe superheldenfilm, die de komende weken wordt opgenomen op het prachtige en zonovergoten Malta. De acteur speelt de rol van Jones, de handlanger van de slechte superheld Achiel, een rol die vertolkt zal worden door Nederlander Jim Bakkum. Jones moet Achiel helpen de Gouden Helm te bemachtigen, zodat Achiel zijn enorme krachten als Waterman kan terugwinnen en het weer kan bepalen om over Malta te kunnen heersen. Aan Mega Mindy en ROX uiteraard de taak om dit niet te laten gebeuren! De rol van Anita zal worden vertolkt door Liliana de Vries, bij het jonge publiek zeker ook bekend als Mara uit Het Huis Anubis.

Jeron Dewulf: 'Het was een jongensdroom om ooit mee te spelen in een superheldenfilm. Ok, ikzelf ben dan wel niet de 'super hero' van dienst in deze film…. maar close enough…. dichterbij ga ik nooit geraken denk ik (lacht).'

Vaste castleden Free Souffriau (Mega Mindy), Fred Van Kuijk (Opa Fonkel), Nicky Langley (Oma Fonkel), Anton Cogen (commissaris Migrain), Jana Geurts (Olivia), Jelle Florizoone (Rick), Jeremy Vandoorne (Xavier) maken uiteraard ook hun opwachting op de set. De stem van de ROX auto wordt vertolkt door Chris Van den Durpel, en de rol van de Kolonel is als vanouds voor Frans Maas.

Het verhaal
Opa Fonkel en Mega Mindy worden door Anita om hulp gevraagd. De Gouden Helm, die destijds een enorme kracht gaf aan Achiel, is gestolen. Wanneer Achiel de Gouden Helm opzette, veranderde hij in Waterman. Waterman was een echte superheld op Malta, want hij kon het weer bepalen. Als het stormde, joeg hij de wolken weg. Als het teveel regende, toverde hij de zon tevoorschijn. Jammer genoeg wilde Achiel meer en meer macht en veranderde hij langzaam maar zeker in een slechte superheld. Toen de bewoners hem niet meer wilden gehoorzamen, besloot hij het eiland te laten vergaan door met zijn krachten een immense storm te ontketenen. Anita’s moeder kon de ondergang van Malta voorkomen door de Gouden Helm van zijn hoofd te trekken, maar ze werd door de storm met helm en al meegezogen naar de onmetelijke diepten van de zee. Anita heeft na al die jaren de Gouden Helm eindelijk teruggevonden. Maar handlangers van Achiel, die zelf waarschijnlijk nog op Malta leeft, konden hem vrijwel meteen bemachtigen. Als Achiel de Gouden Helm weer in handen krijgt, zal hij alsnog zijn verschrikkelijke plan verder zetten en Malta verwoesten. Mega Mindy moet dit voorkomen en de Gouden Helm voorgoed vernietigen! Maar dit blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan, want Achiel is geen makkelijke tegenstander. Hij bedenkt het lumineuze plan om de Kolonel van Team ROX te ontvoeren en via een computersysteem zijn gedaante over te nemen. Zo kan hij Team ROX op missie sturen en hen wijsmaken dat Mega Mindy en haar familie gouddieven zijn. Er ontstaat een spannende strijd tussen Team ROX en Mega Mindy. Zal het bedrog tijdig uitkomen en kunnen Team ROX en Mega Mindy hun krachten bundelen? Kunnen ze de Gouden Helm terug bemachtigen en vernietigen of zal Achiel alsnog zegevieren en Malta voorgoed naar de zeebodem verbannen? Je beleeft het allemaal in de spannende film MEGA MINDY VERSUS ROX!

MEGA MINDY VERSUS ROX is een film van Studio 100, in een regie van Matthias Temmermans. Filmverdeler in Vlaanderen is Kinepolis Film Distribution. In Vlaanderen zal de film vanaf 9 december 2015 in de bioscoop te zien zijn.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: