Nu seizoen 6 van ‘The Walking Dead’ afgesloten is, maakt FOX zich klaar voor de lancering van ‘Outcast’. Fans van het genre en van Robert Kirkman markeren maandag 6 juni met stip in hun agenda. FOX brengt dan, net na de première in de US, het verhaal van Kyle Barnes en zijn demonen. De eerste afspraak met ‘Outcast’ valt dan ook niet toevallig op 6.6.16.

Ook met de nieuwe hitserie ‘Outcast’ volgt FOX in Vlaanderen de internationale lanceringskalender. Gebaseerd op de gelijknamige Image comic van Robert Kirkman en Azaceta, volgt ‘Outcast’ de trend van de donkere series. Net als ‘The Walking Dead’, eveneens van de hand van Robert Kirkman, gaat het tv-script zijn eigen weg en blijven de intermenselijke drama’s overeind naast de horror en de spanning. Het is bovendien de eerste serie rond exorcisme én de eerste productie van FOX International Studios.

Hoofdpersonage Kyle Barnes (Patrick Fugit) worstelt met echte en persoonlijke demonen, met zijn tumultueuze verleden en zijn positie als outcast in het dorpje Rome, US. Hij leeft als een kluizenaar en heeft een dramatische scheiding van vrouw en dochter achter de rug. Wanneer hij pastoor Anderson (Philip Glenister) helpt bij een duiveluitdrijving, gaat hij de confrontatie aan met zijn verleden. Langzaam breekt hij uit zijn isolement en vindt hij antwoorden. Totdat hij achter een geheim komt dat het einde van het leven op aarde kan betekenen. Bekijk hier de openingsscène van ‘Outcast’.

Robert Kirkman

Robert Kirkman bewees met het record brekende ‘The Walking Dead’ dat zijn populaire comics ook op het scherm ijzersterk zijn. Samen met artiest Paul Azaceta creëerde hij sinds 2014 18 ‘Outcast’ comics. Kirkman hoopt met het meeslepend horrorverhaal zijn lezers de stuipen op het lijf te jagen. Belangrijker zijn echter de personages en hun persoonlijke strijd, zoals hij hier zelf vertelt.

Cast

Patrick Fugit, gekend van ‘Gone Girl’ en zijn Hollywood filmdebuut ‘Almost Famous’, maakt indruk als Kyle Barnes. Philip Glenister, pastoor Anderson, is gekend van de BBC-serie ‘Life on Mars’ die een BAFTA nominatie en Emmy Award in de wacht sleepte. Wrenn Schmidt, Kyle’s optimistische geadopteerde zus, speelt in ‘Boardwalk Empire’. En ‘House of Cards’-fans herkennen ongetwijfeld Kate Lyn Sheil, Kyle’s ex-vrouw, en Reg E. Cathey, de commissaris van het dorpje Rome, US.

FOX

FOX is een entertainmentzender met sterke internationale hitseries als ‘The Walking Dead’, ‘Wayward Pines’, ’11.22.63’ en vanaf 6 juni de nieuwe horrorserie ‘Outcast’. FOX is in Vlaanderen te bekijken op kanaal 13 van Telenet. Voor meer informatie: www.foxtv.be

Uitzending

Vanaf maandag 6 juni om 22.30 uur bij FOX.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: