Nu Rock Werchter het festivalseizoen definitief heeft geopend en de lijnen zijn uitgezet voor een lange zwoele zomer, surft Crammerock mee op de hittegolf om een volgende reeks topnamen aan haar affiche toe te voegen. Het Ierse hitwonder Gavin James, het geweldig dansbare Magnus, met Tom Barman en CJ Bolland aan het roer, glamrockers The Van Jets en het frisse Tout Va Bien vervoegen Triggerfinger en andere eerder aangekondigde namen voor het eerste weekend van september.

Magnus staat altijd garant voor een feestje. Tom Barman rapt, zingt en danst op de strakke beats van knoppenman CJ Bolland. Voor hun live sets maken ze gretig gebruik van de diensten van onder meer Tim Vanhamel (Millionaire, ex-dEUS), Alan Gevaert (dEUS), Joris Caluwaerts (STUFF) en Christophe Claeys (Amatorski).

Sinds hun winst in Humo’s Rock Rally 2004 stonden The Van Jets onafgebroken in de vaderlandse hitlijsten en scoorden aan de lopende band in diverse populariteitspolls. Frontman Johannes Verschaeve en de zijnen, die met hun androgyne verschijning veel gelijkenissen kennen met David Bowie ten tijde van de Ziggy Stardust LP, komen op Crammerock hun vierde plaat ‘Welcome To Strange Paradise’ voorstellen.

Naast al het dansgeweld wordt ook het genre van de singer-songwriters meer en meer gesmaakt. Gavin James kreeg op Rock Werchter de hele Barn 's middags al mee aan het zingen en handjes

klappen met enkel zijn stem en akoestische gitaar in steun. Hitsingle ‘The Book of Love’ zorgde ginds voor een geweldige apotheose van een erg gesmaakte set. Voor de zomermaanden steekt de Ier de grote plas over om er een Amerikaanse tournee af te werken, maar in september staat hij terug in Europa en op het podium in Stekene.

De winnaar van De Nieuwe Lichting 2013 Tout Va Bien stond 2 jaar geleden reeds op het campingpodium en krijgt nu een meer dan terechte promotie naar de main stage aangeboden. Onlangs bracht deze jonge band rond Jan Wouter Van Gestel met ‘Kepler Star’ een eerste plaat uit waarvan single 'This Fight' een mooie voorbode betekende.

Crammerock vindt plaats in Stekene op vrijdag 4 en zaterdag 5 september. De line-up bestaat momenteel uit Triggerfinger, Gavin James, Magnus, The Van Jets, Intergalactic Lovers, Tout Va Bien, Kensington, Tourist LeMC en De Mens. Meer namen en de start van de ticketverkoop volgen heel binnenkort.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Crammenrock
Datum: 
4 & 5 september 2015
Locatie: 
Stekene

Reservatie:

Meer over