De wielerwedstrijden van de Napoleon Games Cycling Cup vallen duidelijk in de smaak met gemiddeld 198.000 kijkers en 28% marktaandeel op de mannelijke doelgroep (18-54). En op zondag 2 oktober 2016 wordt de achtste wedstrijd van het regelmatigheidscriterium gereden op het 195 km-lange parcours tussen Poperinge en Doornik: de Eurométropole Tour. De Eurométropole Tour - de voormalige Franco-Belge - is zowat de generale repetitie voor het WK in Qatar. Maar liefst zes van de negen Belgische WK-gangers verschijnen aan de start, waaronder kopman Tom Boonen. Hij rijdt zijn eerste koers na zijn val in de Eneco Tour afgelopen week.

Parcours voor sprinters

Naast Tom Boonen komen ook nog vijf andere renners van de nationale selectie in actie: Iljo Keisse (Etixx- Quick-Step), Nikolas Maes (Etixx- Quick-Step), Oliver Naesen (IAM Cycling), Jürgen Roelandts (Lotto Soudal) en Jens Debusschere (Lotto Soudal). De lijst wordt verder aangevuld met heel wat straffe sprinters zoals onder andere ex-winnaar Arnaud Démare (FDJ), Dylan Groenewegen (Team LottoNl-Jumbo), Fernando Gaviria (Etixx – Quick-Step) en Timothy Dupont (Veranda’s Willems Cycling Team).

Maarten Breckx en Johan Museeuw doen de voor- en nabeschouwing. Het wedstrijdcommentaar is van Merijn Casteleyn en bondscoach Kevin De Weert.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: