Synrise als nieuwe wereldwijde GTA-soundtrack

Nadat GOOSE deze zomer één van de absolute hoogtepunten van Rock Werchter was (een bloemlezing van de 4 & 5-sterren reviews vind je hier), wordt de herfst van 2016 eveneens een festijn waarbij de band zijn 10-jarig bestaan als 'recording artist' viert.

Als kick-off hiervan brengt het viertal hun single en live anthem ‘Synrise’ opnieuw uit, aangevuld met onder andere de felbegeerde Soulwax remix die tot op heden enkel in beperkte oplage op vinyl te verkrijgen was. Het is niet toevallig dat Soulwax op de EP pronkt, aangezien de Dewaele broers van cruciaal belang zijn geweest bij de vroege ontwikkeling van GOOSE.
Eveneens op de EP: de moeilijk te vinden, indrukwekkende pianoversie door de wonderboy van de Belgische jazz, Jef Neve.

Synrise als nieuwe wereldwijde GTA-soundtrack

De impact van Synrise blijft trouwens groeien: sinds deze zomer kennen gamers wereldwijd de remix als soundtrack van 'GTA online: Cunning Stunts’.
De trailer van deze populaire game werd op één maand tijd meer dan drie miljoen keer bekeken op YouTube. Je vindt ‘m HIER.

Tracklisting

  1. Synrise (Soulwax remix)
  2. Synrise (single edit)
  3. Synrise (Jef Neve piano version)

Live dates

Op 28 oktober speelt GOOSE live in de Lotto Arena te Antwerpen.

  • 21/09 Indiestadt Festival, Paradiso, Amsterdam, NL
  • 28/10 Lotto Arena, Antwerp, BE
  • 04/11 Schüür, Lucerne, CH
  • 05/11 PTR, Geneva, CH
  • 06/11 Dackstock, Bern, CH
  • 10/11 Chalet, Berlin, GE
  • 26/11 TivoliVredenburg, Utrecht, NL

Eerder dit jaar bracht GOOSE zijn 4de album ‘What You Need’ uit. Op ‘What You Need’ slaagt het Kortrijkse viertal er weer op meesterlijke wijze in om rock met electro te verenigen. De jeugdige grooves en beats die hun debuut Bring It On (2006) zo typeerden, worden verrijkt met sterke melodieën en live anthems. Getuige daarvan huidige single ‘So Long’ en de eveneens felgesmaakte voorbode van de plaat, ‘Call Me’. Thema’s als eenzaamheid, isolatie, spijt, maar ook liefde, warmte en euforie worden niet geschuwd.

Of zoals de Britse DJ Eddy Temple-Morris (BBC, XFM, MTV) samenvatte: “Listening to What You Need is like going back to a place where you had a great party, but this time the food is better and the wine is more expensive. The smile on your face is just as wide as before, but you’re smiling for different reasons now…”

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over