Tom Van Tongerloo
Clubber Fever 2016

Niet alleen de ziektekiemen zijn opnieuw in het land, ook de Clubber Fever heeft zijn afspraak niet gemist. De voorjaarseditie van deze tweedaagse was dan ook een schot in de roos. Menig muziekliefhebbers van het hardere genre zakten afgelopen weekend af naar de gemeentelijke sporthal in het industriepark van Hulshout om de koortsachtige temperaturen te trotseren. Met een line-up om "U" tegen te zeggen, waren alle ingrediënten aanwezig om er een knalfeest van te maken.

Het startschot werd gegeven op vrijdag 5 februari. Aan de aftrap van het programma stond het jonge talent Ceazar. Gevolgd door de jump/tek specialisten Demoniak en Unsenses. Deze laatste hebben nog maar net hun Birthday Bash achter de rug en konden rekenen op heel wat support. Dat hun naam hier prijkt tussen de grootmeesters, zegt voldoende. Klokslag middernacht was het de beurt aan het Noorse dj duo Da Tweekaz om de boel onveilig te maken. Hun euforische melodieën, met een tikkeltje gevoel voor Disney, zorgden al snel voor een uitbundige sfeer. Het entertainment gehalte tijdens hun sets ligt steeds op een hoog niveau. Zo werden er ditmaal gadgets in het publiek gesmeten. Graaien was de boodschap.

Met Coone achter de draaitafels, kon de pret niet meer op. De sporthal was ondertussen goed gevuld en het was al snel duidelijk dat een groot deel van de opkomst voor de Belgische trots was afgezakt. Zijn nummers werden uit volle borst meegezongen. Voor elk wat wils op Clubber Fever en zo deed ook Hard Driver zijn opwachting. Hij liet vol overtuiging het hardere geweld los op het publiek, dat nog aan het bekomen was van de voorgaande knalprestaties.

Met Pat B vs Def Toys waren we aanbeland bij een knotsgek uurtje van pure freestyle madness. Beide artiesten hadden er zichtbaar veel plezier in en dat was ook te merken in de zaal. De ene knaller na de andere werd hen voorgeschoteld, gaande van hedendaagse toppers tot oldschool van de bovenste plank. Als afsluiter van de avond, de kers op de taart, mochten de heren van Danger Hardcore Team (DHT) het aantal bpm's naar een hoger niveau tillen. Het happy hardcore gehalte tijdens hun performance zorgde ervoor dat de laatste aanwezigen met een meer dan voldaan gevoel huiswaarts keerden.

Daarnaast was de programmatie voor zaterdag tevens eentje om duimen en vingers van af te likken en mocht deze zeker niet onderdoen voor wat ons vrijdag door de oren gebeukt werd. Zo sierden Akyra, F.R.A.N.K., Mark with a K, Mystique, Hannes & Sam, Lowriderz, TND en Real Retro Maniacz de tijdstabel.

Clubber Fever heeft weer menig harten sneller doen slaan. De opzwepende beats van de artiesten uit de uiterst sublieme line-up wisten de temperatuur hoog te houden. De Fever was doeltreffend en liet zonder twijfel een kriebelend buikgevoel achter dat naar meer vraagt. Wij kijken alvast uit naar wat de zomereditie te bieden heeft. (TVT)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: