Wederom gloort er vernieuwde garagerock hoop uit Groningen-Noord. Suburban Records presenteert met trots de nieuwste signing op het Suburban roster: The Black Cult. De eerste single van het debuutalbum wordt medio oktober gereleased; Het album volgt in januari 2016.

Ronald Drayer van Suburban Records over The Black Cult: “Ik heb in jaren niet zoveel oorwurmen op één plaat gehoord. Garage rock, gemaakt door Groningse schoffies met een grote bek. Precies hoe rock ‘n’ roll hoort te zijn!”

Een voorproefje op het album staat al online. Beluister On My Own op Soundcloud.

Dat Groningen de garagerockhoofdstad van Nederland is, moge duidelijk zijn. Zeker na de nieuwste aanwinst, The Black Cult te hebben gehoord. Vorig jaar werd de band opgepikt door Tim Knol, die de I Don’t Want It-EP uitbracht op zijn eigen Tender Records. In sneltreinvaart maakte de band de afgelopen twee jaar furore. Zo gaven ze een verpletterendere indruk op Noorderslag, tourden ze met The Miseries, speelden ze de Popronde stuk en stonden ze zelfs in de grote zaal van Paradiso. Hun aanstekelijke mix van garage, punk en pop doet verlangen naar meer, als iedere goeie verslaving. Rock ’n roll zoals het moet zijn. Snel, hard en retestrak. Leren jackie aan en gaan!

In het korte bestaan van de band speelde ze al op festivals als Zwarte Cross, Incubate, Where The Wild Things Are en Klikofest. Daarnaast opende The Black Cult onder andere voor Warm Soda, Useless Eaters, Bleached, Dead Ghosts en Guano Apes (ja echt.)

Live

  • 05-09 - Epop, Epe (met o.a. Rats On Rafts, Shaking Godspeed)
  • 11-09 - Dr Martens Stand For Somethin Tour, Winston Kingdom

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: