In de vijfde aflevering van het humoristische programma Advocaat van de Duivel op zondag 1 mei 2016 daagt Guga Baúl moppen voor het hof van rechter Jeron Dewulf. Volgens de imitator zijn moppen irritant, hebben ze weinig met humor te maken en is het steeds de arme burger die letterlijk het ‘gelach’ moet betalen. “Er is niks zo vreselijk als iemand die zegt: ‘ik ken nog een goei mop’. Ge weet dat ge zult moeten lachen, of ge nu wilt of niet en lachen op commando is zoals seks tijdens de bevalling… dat gaat niet”, klinkt het in het openingspleidooi van Guga Baúl.

Bert Gabriëls is dan weer geen fan van sociale media, die niet meer weg te denken zijn uit de hedendaagse maatschappij. Met meer dan 1 miljard bezoekers per dag is Facebook 's werelds grootste sociaalnetwerksite en als we Bert Gabriëls mogen geloven, ook één van de meest verderfelijke. Gabriëls neemt de volksjury mee op sleeptouw en stelt zich de vraag: waar is Facebook eigenlijk goed voor? “Sociale media hebben een negatieve invloed op ons gewone leven. Zo heb ik onlangs een pizza gegeten, maar daar was duidelijk iets mis mee. Achteraf bleek dat ik de pizza wel op Facebook had gezet, maar niet in de oven…”

Net als in de vorige afleveringen beslist de volksjury welk kwaad voor eeuwig en altijd verbannen moet worden uit onze maatschappij.

Advocaat Van De Duivel Guga Baúl vs. Bert Gabriëls zondag 1 mei om 20.35

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: