Vorig jaar kwam Guy Neve, tot zijn eigen grote verbazing, plots op een rollercoaster terecht. Na jarenlange muzikale ‘stilte’ en een grote tegenslag in zijn privéleven, durfde hij niet meer te dromen van een carrière in de muziekwereld. En toch bleef de muziekmicrobe zich roeren in het diepste van zijn lichaam. Gelukkig maar, want een platencontract, een album en vier gesmaakt singles later, blijkt dat de ‘gentleman crooner’ heel wat mensen - jong en oud - weet te bekoren.

Guy vond in de combinatie van ‘popcorn oldies’ met nieuwe, uit het leven gegrepen Nederlandstalige teksten, zijn weg. Het album ‘Vitaal’ werd in oktober 2015 uitgebracht en blijft gestaag over de toonbank gaan. Dat het album ‘Vitaal’ van de 60-plusser opvolging zal krijgen, lijkt meer realisme dan droom en dus is Guy ondertussen opnieuw met een hartverwarmende bezieling aan het grasduinen geslagen in zijn favoriete muziek.

De gloednieuwe single is een Nederlandstalige bewerking van het nummer ‘Ich war noch niemals in New York’ van Duits grootmeester Udo Jürgens. ‘Ik was nog nooit in Saint-Tropez’ is een zomers, vrolijk en aanstekelijk nummer geworden, met een refrein dat zich in je zonnige gedachten nestelt. Een liedje ook waar (echte) violen en een mondharmonica mee helpen bouwen aan een sfeermaker zonder weerga.

‘Ik was nog nooit in Saint-Tropez’ is een nieuwe stap in het formidabele verhaal dat ‘Guy Neve’ heet!

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over