Een nieuw platform om muzikaal talent te ontdekken

Popvilla Sessions is een gloednieuw muzikaal platform om beginnend talent te ontdekken via exclusieve live-sessies, opgenomen in de gezellige en huiselijke sfeer van de Popvilla. Tijdens de Popvilla Sessions gaan de artiesten intensief samenwerken met Hans Francken, die vooral bekend is als producer van artiesten zoals Clouseau, Emma Bale ,Slongs Dievanongs en als Musical Director bij The Voice.

In de Popvilla Sessions geven de artiesten niet de zoveelste performance van hun song. Hans gaat op voorhand met het nummer aan de slag en creëert een nieuw en fris arrangement. Eens de artiesten aankomen in de Popvilla, gaan ze in dialoog met Hans en wordt er op zoek gegaan naar hoe het nummer het best tot zijn recht komt. Studiotijd telt hier niet, de focus ligt op kwaliteit en de performance van de artiesten en er wordt naar gestreefd om deze naar een hoger niveau te brengen. Door deze intensieve samenwerking wordt het allerbeste uit de songs naar boven gehaald en resulteert dit in verrassende en soms beklijvende live-sessies.

Popvilla Sessions ontvangt nieuwe lokale talenten zoals Emma Bale, die hoge ogen gooide met haar versie van “All I Want” van Kodaline.Voor haar betekende het alvast de grote doorbraak. Haar sessie werd intussen al meer dan 360.000 keer bekeken op YouTube.

Internationale artiesten

Ook enkele internationale artiesten wisten al hun weg naar Popvilla te vinden. Gavin James kwam al eens langs om een verrassende versie van “Bitter Pill” voor Popvilla Sessions op te nemen. Vandaag releaset Popvilla Sessions een unieke sessie met Zara Larsson. In deze uitgepuurde versie van haar monsterhit “Lush Life” laat Zara nog maar eens haar vocale capaciteiten zien: http://bit.ly/1PRJX3b

Popvilla Sessions beschikt over een eigen YouTubekanaal waar je alle sessies kan bekijken. Beginnende artiesten die ook aan de Popvilla Sessions willen deelnemen, kunnen zich aanmelden door een demo te sturen naar hans@popvilla.be

Popvilla Sessions is een initiatief van Hans Francken met ondersteuning van Sony Music Entertainment (BE).

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: