‘Faith, Hope & Love’ is nauwgezet gemodelleerd naar de geweldige zanger en geboren entertainer die hij is.

Het album werd geproducet door Wouter Van Belle (Gorky, Novastar) en de klankkleur lag vast van bij de start: de plaat moest klinken zoals Elvis Presley in 1968. Van Belle wist precies waarom Elvis toen zo goed klonk: The King nam eerst basisversies van de nummers op met een kleine bezetting en achteraf werden orkestraties toegevoegd. Zo heeft ook Lotti de nummers eerst opgenomen met een klein combo die hij daarna rijkelijk heeft laten aankleden door arrangeur Andrew Powell (Kate Bush, John Miles). Het album werd vervolgens afgewerkt in de British Grove Studios, het hoog aangeschreven opnamecomplex van Mark Knopfler (Dire Straits).

Het album is een goede mix van covers en origineel materiaal en heeft een sterke rode draad. Het is de plaat die Lotti compleet maakt: alles waar hij goed in was, doet hij nog beter.

‘Faith, Hope & Love’ is beschikbaar op iTunes, Apple Music, Spotify, Deezer en op bol.com. Op 30 december stelt Helmut Lotti ‘Faith, Hope & Love’ live voor in de Roma. Tickets zijn hier verkrijgbaar.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over