Vanavond kwam Karen Damen langs in Het huis. De voormalige "rosse van K3" laat in haar hart kijken, en vertelt over haar leven tijdens, maar ook na K3. Wanneer collega Kristel dan nog eens langskomt, halen ze bulderlachend herinneringen op. En af en toe vloeit er een traantje.

Maar bovenal is Karen helemaal zichzelf in Het huis. En heel eerlijk. "Ik ben niet bang dat ik uit de aandacht zal verdwijnen. Ik zorg er wel voor dat ik er in blijf," lacht ze.

Het huis: elke dinsdag om 20.40 uur op Eén.

VIDEO: "Laat me allemaal met rust!"

De slaapkamer, een van Karens favoriete plekken in Het huis. "Mag ik een dutje doen?" vraagt ze meteen na aankomst. "Tegen dat dit op antenne is, huppelen er drie nieuwe K3'tjes rond. Geen prettige gedachte?" vraagt Eric.

Dat is een dubbele gedachte. Het gaat gewoon anders zijn. Ik ga altijd van K3 blijven hè.

Ik ben niet bang dat ik uit de aandacht zal verdwijnen. Ik zorg er wel voor dat ik er in blijf.

"Ga je het missen, K3?" vraagt Eric.

Kristel en ik zeggen vaak tegen elkaar: "Als we K3 missen, gaan we terugdenken aan dit moment. En dan gaan we het niet missen." Dat was tijdens de audities, het was heel warm, er was geen airco in de studio. We moesten naar make-up, terwijl we net buiten waren om zuurstof op te doen.

Het was even een moment van "Laat me allemaal met rust!" En toen zeiden we: "Dit gaan we niet missen." Kristel heeft dat op haar gsm ingesproken.

"Ons mama heeft afgezien met mij"

In de jeugdkamer blikt Karen terug.

Ons mama heeft echt heel hard afgezien met mij. Want mijn zus was heel braaf. Mijn moeder is voor mij eigenlijk gestopt met werken, omdat ik zo'n moeilijk kind was.

Ze vertelt ook over het begin van K3. Karen werd door Niels William ontdekt in de dancing Carré. Hij belde haar op omdat hij een meidengroep wilde beginnen.

Hij stuurde me een cassetje op. Ik dacht: met drie grieten in het Nederlands zingen, da's echt niks voor mij.

Maar je weet maar nooit. Je denkt: "Als dat niet werkt, dan kennen ze me al en kan ik misschien hier of daar terechtkomen."

​"Heel heftige discussies"

Wanneer Eric vraagt hoe het einde van K3 begonnen is, antwoordt Karen:

​ Er is altijd één iemand die als eerste met dat idee afkomt. Er zijn natuurlijk heel heftige discussies aan vooraf gegaan. Da's ook heel normaal.

VIDEO: De danspasjes bovenhalen

Wanneer de allereerste K3-single tijdens het koken plots door het huis schalt, kunnen Karen en Kristel het niet laten om toch enkele danspasjes boven te halen.

VIDEO: Voor altijd die van K3

In de boomhut praten Karen en Kristel over hoe K3 hun leven voor altijd zal beïnvloeden. "Beroemd zijn is wel tof, maar als je het zo lang doet, heeft het een impact op alles wat je doet," zegt Kristel.

Karen: Ja, maar je leert er wel wel mee leven vind ik. Ik kan me zelfs niet meer voorstellen hoe het was.

Kristel vindt haar beroemdheid vooral moeilijk voor haar familie.

Ik zou eigenlijk eens heel graag naar Pairi Daiza gaan. Maar ik moet dat al niet doen tijdens de vakanties, als er veel volk is. Want dan zitten mijn kindjes te wachten tot ik handtekeningen gezet heb.

Dan zeggen mensen "Ja dat hoort er bij." Ja, voor mij wel, maar niet voor mijn familie.

Of als mijn kinderen zelf al zeggen: "We zullen dat maar niet doen hè mama, want dan gaan ze je weer lastigvallen."

VIDEO: "Dat is zo vanzelfsprekend"

's Avonds praten Karen en Kristel bij een glas wijn over hoe ze elkaar zullen missen na K3. "Dat is de eerste keer dat ik er zo bij stil sta," zegt Karen. "Bleitsmoel," lacht Kristel.

Karen: Weet je waarom? Dat is zo vanzelfsprekend.

Kristel: Maar dat zal het wel blijven hè.

​Bekijk nog meer hoogtepunten van Karen Damen in Het huis op één.be.

Het huis: elke dinsdag om 20.40 uur op Eén.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: