Goele Bormans

Janine Bischops gaf zondagmiddag de aftrap van haar tournee voor dit speelseizoen van “Het laatste woord”. Vorig jaar speelde het stuk al enkele malen, maar wegens succes gaan ze dit seizoen terug op tournee. Ze krijgt hiervoor de bevallige assistentie van Frank Van Erum. De sketches werden geschreven door Jacqueline Compernolle en gebracht in een regie van Peter Perceval. Ook Jacqueline kwam een kijkje nemen op de feestelijke voorstelling.

De sketches gaan over ouder worden, of ouder zijn. Maar ondanks haar ietwat oudere leeftijd bruist Janine nog steeds van energie. En dat straalt ze op iedereen uit, je krijgt spontaan goesting om zelf mee te doen. De interactie met het publiek is zeker ook aanwezig, al moet je af en toe wel wegduiken voor vliegende voorwerpen, zeker de mensen op de eerste rij kunnen al wel eens iets verwachten. Maar geen nood, met een vleugje humor is dat zo weer vergeten! De band die we zien tussen Janine en Frank op het podium is fantastisch. Loopt het al eens mis, gewoon even lachen en weer doorgaan. Ze hebben duidelijk met twee dolle pret op en naast het podium!

Ondanks het een tekst van iemand anders is, zitten er toch kleine toetsjes Janine bij, verwijzingen naar haar rol in thuis, Keromar en andere series duiken af en toe op. Voor het ietwat oudere publiek een vleugje nostalgie dat wordt bovengehaald.

Ben je een trouwe thuiskijker en wil je “ons Jenny” wel eens iets anders zien doen? Of wil je kijken of “Renzo” ergens anders zijn manieren beter houdt? Ben je gewoon een superfan van sketches? Of ben je razend benieuwd? Kijk dan snel of ze binnenkort in jouw buurt passeren!

Tot en met 18 december kan je nog gaan zien!

Voor tickets en info: www.janinebischops.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: