Vanavond, op donderdag 27 oktober 2016, volgt Qdoc Manny 'The Destroyer' Pacquiao vanaf zijn armoedige jeugd tot zijn gloriedagen als één van de meest gevreesde en gerespecteerde boksers ooit. De Filipijn, die als tiener bokste om zijn familie te voeden, vocht zich letterlijk en figuurlijk een weg naar de internationale top van de bokssport. Hij is de enige bokser die wereldtitels won in acht verschillende gewichtsklassen. Pacquiao behaalde in zijn carrière 58 zeges, 6 nederlagen en 2 gelijke spelen en groeide uit tot een voorbeeld voor heel zijn land.

De Oscarwinnende regisseur Leon Gast maakte in 1996 al de documentaire When We Were Kings over de Amerikaanse bokslegende Muhammad Ali en duikt nu terug de boksring in met de documentaire Manny. Het verhaal van Pacquiao wordt verteld door de Oscargenomineerde Liam Neeson aan de hand van archiefbeelden uit zijn bokscarrière en intieme interviews met familie en vrienden. Ook trainer Freddie Roach komt aan het woord en vertelt over Pacquiao’s grote talent.

Pacquiao kondigde in april 2016, na zijn laatste winst tegen de Amerikaanse Tim Bradley, zijn pensioen aan. Hij besloot zich te focussen op zijn politieke carrière en zijn gezin. Een maand later werd de bokser verkozen in de senaat van zijn thuisland. Pacquiao heeft ondertussen zijn terugkeer als bokser aangekondigd en neemt het op 5 november op tegen de Amerikaan Jessie Vargas.

Qdoc: Manny donderdag 27 oktober 2016 om 22.55 bij Q2

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: