Een kleine maand voor de wereldpremière van ‘Flanders Fields, eindbestemming Poperinge’ is gisteren gestart met de bouw van het tijdelijk theater, vlakbij het bezoekerscentrum van de Militaire Begraafplaats Lijssenthoek in Poperinge.

Hoofdrolspelers Eve Van Avermaet (Nellie) en Steve Arnouts (Pieter Raman) mochten de figuurlijke eerste spade in de grond steken, samen met de Poperingse schepen van Toerisme Jurgen Vanlerberghe.

Lijssenthoek Military Cemetery - waar bijna 11.000 slachtoffers van de Eerste Wereldoorlog begraven liggen – is een indrukwekkende plek die bij bezoekers heel wat beelden en emoties oproept. Ook de cast van deze bijzondere locatievoorstelling wordt er erg door geraakt. Vandaar dat Eve en Steve erop stonden om gisteren ook een rondleiding te krijgen in het bezoekerscentrum van Lijssenthoek. “Ons engagement gaat verder dan de voorstelling. We hebben veel interesse in deze site en willen weten wat zich hier tijdens en na de Eerste Wereldoorlog allemaal heeft afgespeeld,” zeggen Eve en Steve.

Over ‘Flanders Fields, eindbestemming Poperinge’

Tussen de duizenden graven van soldaten die tijdens de Eerste Wereldoorlog sneuvelden, ligt één vrouw begraven op de Britse militaire begraafplaats Lijssenthoek: Nellie Spindler. Haar laatste rustplaats in Poperinge vormt vanaf mei 2015 het unieke decor van een pakkende voorstelling.

‘Flanders Fields – Eindbestemming Poperinge’ wordt een aangrijpende theaterbelevenis in een tijdelijk theater, die de toeschouwers onderdompelt in de persoonlijke verhalen van enkele oorlogsgetuigen. Dat we ze leren kennen op de exacte plek waar ze aan hun einde kwamen, op een locatie die de Eerste Wereldoorlog haast tastbaar maakt, zorgt voor een unieke ervaring.

De cast van ‘Flanders Fields, eindbestemming Poperinge’ bestaat uit Eve Van Avermaet (Nellie Spindler), Steph Goossens (Sir Henry Leville), Tristan Versteven (Alfie Cole), Maarten Goffin (Talib Singh), Laurens Aneca (Walter De Corte), Lander Depoortere (Emil De Corte), Steve Aernouts (Pieter Raman), Pascal Maetens (Serge Schietecatte) en Joke De Bruyn (Klara Bloemen).

Het scenario is van Willem Wallyn & Maliboe, Indra Siera regisseert, Matt Dunkley componeerde de muziek, en Joris van Veldhoven tekent voor het decor- en kostuumontwerp.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Flanders Fields, eindbestemming Poperinge
Datum: 
Vanaf 14 mei 2015
Locatie: 
Flanders Fields eindbestemming Poperinge

Reservatie:

Meer over