Na uitverkochte concerten in Brussel, Antwerpen en Gent staat Hooverphonic op 20 augustus in Kursaal Oostende, bijgestaan door een tienkoppig strijkersensemble en de intrigerende, karaktervolle stemmen van Pieter Peirsman, Kimberly Dhondt en Nina Sampermans. De set zal opgebouwd worden uit nieuwe én oude hits, de laatste soms dicht aanleunend bij het origineel of in een totaal ander jasje gestoken.

Hooverphonic bestaat twintig jaar, en dat werd gevierd met de release van hun negende studioalbum ‘In Wonderland’: een collectie singles met meerdere vocalisten, met o.a. Emilie Satt (Badaboum), Janie Price aka Bird (I Like The Way I Dance), Felix Howard, Litlo Tinz (Badaboum), Christa Jerôme, Tjeerd Bomhof, enz.

De eerste single 'Badaboum' steeg na de release meteen naar de top van de charts en stond gedurende vijf weken op #1 in de nationale airplay charts. Een maand na de release van 'In Wonderland' kregen Alex Callier en Raymond Geerts een Dubbele Gouden Plaat voor het album én de single! Ook de nieuwe single 'I Like The Way I Dance' wordt intussen goed opgepikt en stijgt door in de nationale charts.

In de twee decennia van haar bestaan verwerft Hooverphonic zich een legendarische status in eigen land. In België is de groep niet alleen een gekoesterd muzikaal instituut, maar ook al twintig jaar een ware hitmachine.

De recensies van hun uitverkochte concerten in Ancienne Belgique, De Roma, Le Forum en Capitole Gent waren dan ook razend positief:

  • “Hooverphonic was niet goed. Hooverphonic was niet heel goed. Hooverphonic was fantastisch. Wie twijfelt om (naar een volgend concert) te gaan, mag daar nu mee ophouden. Ga, of u krijgt er spijt van.” Gazet Van Antwerpen
  • “De nieuwe Hooverphonic speelde een dijk van een concert. De staande ovatie kon – terecht – niet uitblijven.” DaMusic

De ticketverkoop voor het concert op 20 augustus in Kursaal Oostende is meteen gestart via www.greenhousetalent.com.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Hooverphonic
Datum: 
20 augustus 2015
Locatie: 
Kursaal Oostende

Reservatie:

Meer over