Op 23 oktober 2016 zal het laatste album van de Utrechtse folkband uitkomen in Japan. Deze release wordt voorafgegaan door een nieuwe video voor albumtrack 'Woandering'.

Naar eigen zeggen is Thijs Kuijken al lange tijd gefascineerd door Japan en de rijke cultuur aldaar: “Toen ik jong was door videogames en cartoons, en later door kunst, film, muziek, boeken en het eten.” Dat er nu een release aankomt in het land, is dan ook een speciaal moment voor de frontman van de band. “Het is een kleine droom die uitkomt dat we ons album gaan releasen in Japan.”

De aankondiging van de Japanse albumrelease gaat gepaard met een nieuwe video voor ‘Woandering’, Kuijken legt uit; “De video laat beelden zien van een landschap dat is gekerfd door een stromende rivier, waardoor je zijn afgelegde pad en de vele vertakkingen waar hij doorheen gereisd heeft ziet. Het nummer gaat over het maken van een reis, zonder te weten wat je onderweg tegen komt en waar je uit gaat komen, terwijl je alles gaandeweg in je opneemt. Eenzelfde manier waarop een rivier kleine steentjes mee kan nemen en als gepolijste kiezelstenen verderop weer achter kan laten.”

'Our Blood' komt uit in Japan op 23 oktober 2016 via Sign-pole Records Inc. Het Japanse label kijkt uit naar de release van het album: “De eerste keer dat ik I Am Oak hoorde, had dit veel impact op mij. […] Zijn muziek neemt me mee op een reis. We zien hem als een artiest bewust van ‘Ryo-Jou*’.” vertelt Uemura Akio, labelmanager.

*’Ryo-Jou’ is Japans voor ‘De Emoties van de Reiziger’

‘Our Blood’ kwam op 26 februari 2016 uit in Europa op Snowstar Records. Het album is te bestellen via www.snowstar.nl en de band heeft een Nederlandse clubtour aangekondigd:

  • 26-10-16 Rotown, Rotterdam (NL)
  • 27-10-16 Luxor Live, Arnhem (NL)
  • 28-10-16 Gebr. de Nobel, Leiden (NL)
  • 29-10-16 013, Tilburg (NL)
  • 04-11-16 Asteriks, Leeuwarden (NL)
  • 05-11-16 Patronaat, Haarlem (NL)
  • 06-11-16 Paard van Troje, Den Haag (NL)
  • 09-11-16 Muziekgieterij, Maastricht (NL)

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over