Chris Corner is terug met zijn soloproject IAMX. Sinds juni en het verschijnen zijn nieuwe single "Happiness", weet hij online heel wat buzz te creëren en gaat het snel voor IAMX. De Engelse singer-songwriter, multi-instrumentalist en producer kondigt bovendien de nakende release van 'Metanoia' aan, vergezeld van een nieuwe Europese tournee die op zaterdag 7 november ook bij ons in Brussel halt houdt!

Midden jaren '90 leverde Corner al baanbrekend werk als oprichter van de band Sneaker Pimps. Tien jaar later stampt hij ook zijn solo-project uit de grond. Zijn eerste plaat 'Kiss+Swallow' komt uit in 2004. Het succes is meteen van de partij, wat leidt tot een vliegende start voor zijn carrière. Beschouwd als een grote underground-naam, en als aanstoker van de unieke 'Glam Noir'-sound, leverde hij sindsdien nog vier cultalbums af, met 'The Alternative' (2006), 'Kingdom of Welcome Addition' (2009), 'Volatile Times' (2011) en 'The Unified Field' (2013).

2015 staat voor hem dus in het teken van zijn zesde plaat, 'Metanoia', die op 2 oktober in de rekken ligt. Na Londen en Berlijn settelde de artiest zich deze keer in Los Angeles om zich helemaal onder te dompelen in nieuwe invloeden en inspiraties. Deze verandering van omgeving schemert opnieuw perfect door in de elf nieuwe tracks, die getuigen van een grote maturiteit en de grenzen van de electro nog verder aftasten.

Vandaag staat IAMX te popelen om de podia opnieuw te beklimmen! Zijn reputatie heeft hij immers ook de danken aan zijn uitzonderlijk sterke liveprestaties. Zijn concerten zijn keer op keer heuse experimenten met geluid, licht en productie, die het publiek helemaal in vervoering brengen. Mis zijn terugkeer naar ons land niet! Op 7 november staat IAMX op de planken in de AB. Tickets zijn nu al verkrijgbaar.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
IAMX
Datum: 
Zaterdag 7 november 2015
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over