Eerder werd al aangekondigd dat VTMKZOOM dit najaar een gloednieuwe fictiereeks zal uitzenden: Kattenoog – Het Geheim van de Griezelclub. De opnames voor de reeks in Deurle, Berlare en Oostakker zijn deze maand gestart. In deze griezelreeks op kindermaat staan mysterie, spanning én humor centraal. Kattenoog kan rekenen op een sterke cast met onder meer Ian Thomas, Kürt Rogiers, Eline de Munck en Urbanus. De opnames lopen nog tot september.

Het verhaal: griezelen met een knipoog en veel humor

De fictiereeks speelt zich af in Kattenoog, een klein en karakteristiek dorpje aan de rand van een mysterieus meer. In het dorp heerst al jarenlang een griezelmysterie, waarvoor de Griezelclub in het leven werd geroepen. Hun taak is duidelijk: het dorp en de inwoners beschermen voor heksen, vampiers, weerwolven en ander gespuis dat uit is op het Kattenoog, een mysterieuze heksensteen met magische krachten die verborgen ligt op het Kattenoog-eiland. Dat verloopt alleen niet zonder slag of stoot...

De Kattenoog-legende houdt ondertussen Max, dé ster van het online griezelkanaal BOE tv, bezig. Samen met zijn cameraman Boris en gloednieuwe co-host Daphne trekt hij naar het mysterieuze dorpje om het geheim van de magische steen te ontrafelen... Is de legende waar of niet waar?

De hoofdcast

Ian Thomas als Max
Jdeltuit Max is een populair gezicht op BOE tv en presenteert ‘Mythologisch’, een programma waarin hij mythe en legende probeert te ontmaskeren. Het Kattenoog-mysterie is dan ook spek voor zijn bek. Samen met Daphne en Boris trekt hij naar het mysterieuze dorpje. De hamvraag voor hun programma: is de legende van het Kattenoog waar of niet waar?

Kürt Rogiers (Spitsbroers, Danni Lowinski) Als Sol
Sol is de vader van Eli en wellicht degene die het meest gelooft in de legende van het Kattenoog. Sol was ooit lid van de nu ontbonden Griezelclub. Na een heroïsch gevecht worden zijn zoon Eli en diens vrienden Robin en Simone de nieuwe Griezelclub. Sol is getrouwd met Hannah.

Urbanus (Urbanus Vertelt, Urbain) Als Tweeling Fossil En Gregor
Urbanus kruipt in de huid van de tweeling Fossil en Gregor. Gregor is een blinde strandjutter die af en toe uit het niets opduikt aan de rand van het meer. Fossil is de opzichter van de begraafplaats, gelegen rondom de kerk van Kattenoog.

Eline De Munck (Crimi Clowns, Louis Louise) Als Olivia
Eline De Munck vertolkt een dubbele rol: ze is de au pair van Simone, maar kruipt ook in de huid van de onsterfelijke heks Olivia Bruynoog die uit is op de magische krachten van het Kattenoog.

Nathan Naenen (Altijd Prijs, Ontspoord, Noordzee – Texas) Als Boris
Boris is de cameraman van BOE tv die alles wat Max en Daphne opsporen in het dorpje Kattenoog nauwlettend registreert en nadien monteert.

Warre Verlinden Als Eli
Eli is de zoon van Sol en Hannah en zal een van de nieuwe leden worden van de Griezelclub. Hij houdt ervan om te griezelen met zijn vrienden Robin en Simone en is de beste in ‘shock-effects’: mensen heel hard laten verschieten met griezelige trucs.

Emma Verlinden (Labyrinthus) Als Robin
De hypersensitieve Robin is een van de beste vrienden van Eli en wordt samen met hem uitverkoren als een van de nieuwe leden van de Griezelclub. Haar grootmoeder Leen lijkt meer te weten over het Kattenoog, al begrijpt Robin niets van wat ze erover vertelt.

Rosaline Lantink (De Club Van Lelijke Kinderen, Bobby En De Geestenjagers) Als Simone
De excentrieke Simone is de derde uitverkorene van de Griezelclub. Zij is ook een van de beste vrienden van Robin en Eli. Ze houdt minstens evenveel van griezelen als Eli en is gek op zijn shock- effects.

Britt Scholte (Brugklas, Spangas) Als Daphne
De spirituele Daphne is de gloednieuwe co-host van Max. Ze is beroepsmedium en bijgevolg erg bijgelovig, iets waar Max en Boris niets van begrijpen en zich af en toe wel eens aan ergeren. Al heeft Max ook wel een verdoken boontje voor Daphne.

Ingrid De Vos (De Behandeling, Vriendinnen) Als Leen
Leen is de grootmoeder van Robin die duidelijk meer weet over het Kattenoog. Al deelt ze daar niet veel over met niemand.

En vele andere castleden

Verder zijn er onder meer ook rollen weggelegd voor de volgende acteurs:

  • Sofie Heyens (Deadline 25/5, Deadline 14/10) speelt dokter Hannah, de vrouw van Sol en de moeder van Eli.
  • Herman Boets (Aspe, Spring) speelt Oom Bob, de uitbater van het plaatselijke pannenkoekenhuisje die graag profiteert van de legende om allerhande souvenirs te verkopen aan toeristen.
  • Door Van Boeckel (Booh!, Kinderen van Dewindt) vertolkt campinguitbater Jeff. Hij verwelkomt jaarlijks heel wat toeristen op de lokale camping die het dorpje Kattenoog als een leuke attractie beschouwen.
  • Sasha Rosen (musicals Sneeuwwitje, Mamma Mia!, Grease) kruipt in de rol van Ilse, de moeder van Robin. Zij is absoluut geen voorstander van het heksenjagen.
  • Birgit Schuurman (Black Out, Pijnstillers) speelt Charlotte, de moeder van Simone.

Het creatieve team achter de schermen

Kattenoog is een eerste productie van Het Konijn en Santeboetiek (WPG Uitgevers). Het verhaal is van de hand van Anjali Taneja, de bedenkster van onder andere Het Huis Anubis en Vrijland. Douglas Boswell, die eerder al de regie deed voor De Elfenheuvel en de speelfilm Labyrinthus, regisseert de fictiereeks. Voor deze laatste speelfilm werd Boswell recent nog bekroond met de Gryphon +10 Award, de Grote Prijs op het Internationaal Jeugdfilmfestival Giffoni in Italië. Kattenoog wordt gerealiseerd in samenwerking met RTL Telekids Nederland, Goed Verhaal en met de steun van het Mediafonds.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: