Zondag 23 oktober in Amsterdamse theatertempel

Zondag 23 oktober spelen Herman Van Hove en Lissa Meyvis een matineevoorstelling van In de schaduw van Toon Hermans in Koninklijk Theater Carré, de tempel waar Toon 550 keer met zijn onemanshow stond. Carré is het laatste liedje dat Toon Hermans voorjaar 2000, enkele weken voor zijn heengaan, opnam en is ook het laatste liedje dat Lissa, de zangeres die de muziek van Toon een nieuwe stem geeft, op 23 oktober zal zingen. Nergens is het warmer in de schaduw van Toon Hermans dan in Carré.

Carré, Carré, Carré, Carré
‘k voel op m’n huid je warme licht
Carré, Carré, Carré, Carré
nooit vergeet ik je lief gezicht

Je gaf me meer, zoveel meer
dan ik ooit had verwacht
Amsterdam is zo mooi als het lacht

Van de zolder naar Carré in Amsterdam

Voorjaar 2014 spelen Herman en Lissa hun hommage aan Toon Hermans vier keer op een zoldertheatertje in Kapellen. Enthousiaste toeschouwers, waaronder Bart Peeters en Warre Borgmans, duwen het duo richting Fakkeltheater. Dit wordt de start van een twee seizoenen lopende tournee met tachtig shows doorheen heel Vlaanderen, aangedreven door de vele juichende commentaren op www.deschaduwvantoon.be. Van de Antwerpse Arenberg, die andere tempel van Toon, ging het naar de Nekka-Nacht. En dit seizoen wordt er ook halte gehouden in de Amsterdamse Carré met een matinee op 23 oktober en op 12 december staat Lissa samen met onder andere Freek de Jonge en Paul van Vliet in Carré presenteert 100 jaar Toon.

Hommage aan Toots

Het ontroerendste moment van de voorstelling is Lieverd, het lievelingslied van Toon, gezongen door Lissa en door de wonderen van de techniek begeleid door Toots Thielemans. Herman vertelt over de warme band tussen Toots en Toon en waarom Toots niets kon weigeren aan Toon.

In de Schaduw van Toon: 80 voorstellingen in Vlaanderen en Nederland

Herman Van Hove was de laatste manager maar vooral een goede vriend van Toon Hermans, zijn hele leven al gebeten door theater en nu zelf op de planken met deze wondermooie voorstelling. Herman ontpopt zich tot een rasverteller en schetst een authentiek, grappig en emotioneel portret van Toon. ‘Dat lukt alleen een bevoorrecht ooggetuige’, zegt Bart Peeters. ‘Ik zat op een avond in Antwerpen ademloos te luisteren. De klassiek geschoolde zangeres Lissa Meyvis zingt de liedjes van Toon met onverwacht groot talent en in een interpretatie die er een nieuwe dimensie aan geeft’ dixit Paul van Vliet. Het kwartet van Pol Vanfleteren weet perfect de softe swing te vatten die de shows van Toon kenmerkten.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
In de schaduw van Toon
Datum: 
Zondag 23 oktober
Locatie: 
Carré, Amsterdam

Reservatie:

Meer over