In het kader van zijn nieuwe album “The Good Fight” staat East Coast hiphop-artiest Oddisee vijf keer in België, samen met zijn liveband Good Compny.

Amir Mohamed el Khalifa, beter bekend als Oddisee, is een van de hardst werkende mc’s en producers. De man uit Washington heeft een indrukwekkend palmares als het gaat om albums, EP’s, singles en collabs met namen als Talib Kweli, Little Brother en DJ Jazzy Jeff. Als mede-oprichter van het hiphoptrio Diamond District, heeft Oddisee volgens hiphopkenners in de vorm van debuutplaat ‘In The Ruff’ één van de beste underground hiphop-platen ooit gemaakt. Solo scoorde Oddisee twee jaar terug nog een hit met het nummer ‘Paralyzed’ (met Bon Iver-sample) van zijn EP ‘Odd Renditions’ die kon rekenen op flink wat airplay bij Studio Brussel.

In 2015 overtuigt Oddisee nog meer met de plaat ‘The Good Fight’. Een kaleidoscopisch album waarbij de rapper bepaalde hiphopconventies van zich afschudt, de funk met beide armen omarmt, flirt met diverse maatsoorten en hoorbaar zijn ziel nog meer in een plaat stopt dan ooit tevoren. Neem bijvoorbeeld single ‘That´s Love’: een ronduit opwindend nummer met een hoog tempo, fijne orgeltjes en introspectieve teksten. Een zomerhit in de dop die het ontzettend goed gaat doen op de festivals en in de clubs.

  • 05.07.2015 - Couleur Café, Brussel
  • 04.09.2015 - Deep In The Woods, Heer
  • 22.09.2015 - Reflektor, Luik
  • 23.09.2015 - Vk*, Brussel
  • 24.09.2015 - Cactus Muziekcentrum, Brugge

Kijk voor meer informatie over Oddisee op www.oddiseemusic.net of Facebook.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Oddisee
Meer over