Theater M in Mechelen kreeg onlangs vreemde bezoekers over de vloer. Twee mannen en één vrouw bestormden plots het podium. Het ging om twee broers en hun oudere zus. Blijkbaar waren ze van theatergezelschap “Onvervaard” en hadden ze het aanwezige publiek een verhaal te vertellen. Sommige mensen waren verrast door de invasie van dit trio. Dit getuigt ook een bezoekster: “Ik was de eerste die de zaal binnen kwam. Ik schrok me bijna een ongeluk, wel leuk en iedereen lachte...”.

Roef, Cnoop en Jutte, zoals de drie heten, waren enige tijd onderweg geweest naar de Oude Brusselstraat in Mechelen. Ze moesten zware stormen trotseren, als we het verhaal van Roef mogen geloven, maar dat hadden ze er graag voor over. Hij had samen met zijn broer en zus één doel: de mensen een avond bezorgen vol theater waarvoor het ooit was uitgevonden, nl. de mensen laten luisteren en kijken. Theater brengen om te ervaren, te lachen, te voelen en te proeven.

Het olijke trio stal onmiddellijk de show en slaagde in haar missie. Hun verhaal over den Duvel en Kat (die geen vent kan vinden) bezorgden de mensen een meer dan aangename avond. “Ik was aangenaam verrast. Ik ben blij dat ik de voorstelling bijgewoond heb. Hoe ze ons meenemen naar het verleden, de manier waarop het verhaal verteld wordt, welke prestatie deze drie acteurs hier neerzetten, gewoonweg schitterend.”

Tijdens de voorstellingen op 9 en 10 februari 2017 konden we kennis maken met personages als Wis met haar scheel oog, Moe van Va, Va van Moe, Kat en vele anderen! Ook de Mariakes waren van de partij. Zij doen heel de voorstelling, wat mensen tegenwoordig ook continu doen: verhalen en feiten verspreiden. Zij doen het met hun tong, de moderne mens doet het via social media en internetforums. Vroeger zeiden ze er “achterklap” tegen, nu heet het “uw mening uiten”, maar misschien kunnen we het ook gewoon “roddelen” noemen. Dit was alvast het publiek niet ontgaan: “Knap gebracht. Heeft ons een avond amusement gebracht. Wat een prachtig wagenspel. De Mariakes zijn van alle tijden.”

Omdat theater M als professioneel gezelschap in Mechelen graag iedereen wil raken met mooi theater, blijft het gezelschap van Roef, Cnoop en Jutte nog even ter plaatse. U kan het verhaal over hekserij ook nog aanschouwen op 3, 4, 10 en 11 maart 2017 om 20u30.

Tickets zijn te verkrijgen via www.theaterM.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over