Op woensdag 28 september 2016 gaat de winnaar van Het Grootste Licht naar huis met de grootste buit tot nu toe. Alle panelleden moeten immers hun kostbaarste voorwerp meebrengen naar de studio. De ravissante Véronique De Kock gaat tot het uiterste om haar collega-panelleden Frieda Van Wijck, Sven De Ridder, Olga Leyers en Guga Baúl te kloppen. Want wie verliest, verliest ook zijn waardevolle voorwerp. In dat geval zal Olga straks een lift naar huis nodig hebben…

De eerste test voor het panel speelt zich af in de tuin van Gerts huis. “Gooi een theezakje van zo ver mogelijk in een theekopje”, luidt de opdracht. Niet evident, zo blijkt al snel. Frieda slaat meteen aan het knutselen en dat heeft hilarische gevolgen.

Opdracht 2 is er één voor sportievelingen. De panelleden moeten zo snel mogelijk drie yogaballen op een yogamat leggen, die zich bovenop een hobbelige heuvel bevindt. De drie ballen tegelijk opnemen en beginnen lopen is alleen weggelegd voor wie een armwijdte heeft van bijna 2 meter. Een no go voor Sven dus. Wie de ballen afzonderlijk naar boven draagt, loopt het risico dat ze naar beneden rollen. Of is deze opdracht misschien toch eerder weggelegd voor de slimmeriken in het panel?

Bij de laatste uitdaging moeten Frieda, Sven, Olga, Guga en Véronique een indrukwekkende rots zo ver mogelijk weg van Gerts huis brengen. Ze krijgen hiervoor een uur de tijd en hun auto mag niet gebruikt worden. Proberen ze de klus in hun eentje te klaren of gaan ze toch op zoek naar hulp? Wie slaagt erin de beste lift te versieren? En past het ding überhaupt wel in een auto?

De afleveringen van Het Grootste Licht zijn live en uitgesteld te bekijken via vtm.be

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: