Een zonovergoten land dat barst van de cultuur? Daarvoor moet je in Italië zijn. Tegelijk kan je nergens anders zo intens genieten van het dolce far niente, het zalige nietsdoen. De ideale vakantiebestemming dus, zeker als je het vraagt aan de B&B-uitbaters die van maandag 14 tot en met donderdag 17 augustus aan zet zijn in Met Vier in Bed. Na drie dagen op het Italiaanse vasteland trekt het programma bovendien voor het eerst naar Sardinië, het tweede grootste eiland in de Middellandse Zee en een ware trekpleister voor toeristen vanwege zijn subtropische klimaat en indrukwekkende geschiedenis. De bruisende hoofdstad Cagliari is het decor voor deze eerste kennismaking met het eiland.

Torre Di Tabacco In Vaiano - Biche

De Italiaanse week wordt afgetrapt in Umbrië, een streek die gekenmerkt wordt door zijn mooie natuur met glooiende heuvels, prachtige meren en olijfboomgaarden. Op een klein uurtje rijden van Firenze ligt het dorpje Vaiano. Daar heeft de Antwerpse Biche haar thuis gevonden in een oude boerderij. Aan het pand grenst een toren waar vroeger tabak werd gedroogd, vandaar de naam van de B&B Torre di Tabacco. Vakantiegangers komen hier voor de rust, het mooie landschap óf een uitgebreid glutenvrij ontbijt. Omdat Biche zelf een glutenallergie heeft, is ze specialist geworden in het maken van glutenvrij brood en gebak. Gasten met een allergie of aangepast dieet worden hier dus op hun wenken bediend.

Podere Tina In Trevinano - Henri En Zoon Thomas

Het tweede adres van de week bevindt zich in Toscane, bij uitstek de meest toeristische regio van Italië. In het dorpje Trevinano ligt op een unieke locatie bovenop een heuvel Podere Tina, het project van Nederlander Henri en zijn zoon Thomas. Henri droomde al sinds zijn jonge jaren van een eigen stekje in zijn geliefde Italië, maar hij was niet tevreden met het eerste het beste stuk land. Na een zoektocht van 15 jaar kwam hij uiteindelijk terecht bij een origineel, maar geruïneerd Toscaans huis. Langzaamaan toverde Henri de bouwval om tot een Italiaans paradijs met 3 ruime appartementen. Het zwembad ligt op de heuveltop en biedt een panoramisch uitzicht van 360 graden op de prachtige heuvels en het idyllische meer van de vallei.

Casa L’arcobaleno In Montecchio - Marc En Gaby

Montecchio in Umbrië is een authentiek dorpje verscholen tussen uitgestrekte olijfgaarden. Vlakbij een beschermd natuurgebied ligt Casa L’arcobaleno, het vakantiehuis van Antwerpenaren Marc en Gaby. Het koppel deelt een passie voor Italië, maar omdat Marc een druk bedrijfsleven heeft, verblijven ze momenteel nog in België. Het huis dat ze enkele jaren geleden kochten, verhuren ze daarom aan vakantiegangers. In het huis zijn 3 sober ingerichte appartementen ondergebracht. Verder beschikt Casa L’arcobaleno over een buitenzwembad en een grote tuin met barbecuefaciliteiten. Door zijn centrale ligging is het de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan enkele prachtige steden in de omgeving zoals Florence, Siena, Pisa en Rome.

Fra Cielo E Mare In Cagliari - Coralie En Luca

De laatste stop van de week brengt Met Vier in Bed voor het eerst op het eiland Sardinië. In de hoofdstad Cagliari, op wandelafstand van de zee, ligt Fra Cielo e Mare, de gloednieuwe B&B van de Vlaamse Coralie en haar Italiaanse vriend Luca. Het jonge koppel leerde elkaar kennen in de lucht: Luca was piloot, Coralie stewardess. De vonk sloeg meteen over. Coralie volgde haar grote liefde en ruilde het Brusselse Ukkel in voor Cagliari, waar ze op zoek ging naar een nieuwe uitdaging. Naar het voorbeeld van haar ouders, die zelf ook een B&B uitbaten, kocht ze een oud herenhuis dat ze volledig opknapte. De 4 kamers werden strak en modern ingericht met decoratie van eigen hand. B&B Fra Cielo e Mare is nog maar net klaar en Luca en Coralie zijn dan ook fier om hun harde werk te kunnen tonen aan hun allereerste gasten in Met Vier in Bed.

WEEK 11 VAN MET VIER IN BED VAN MAANDAG 14 TEM DONDERDAG 17 AUGUSTUS 2017 OM 21.30

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over