Minister van Justitie Koen Geens en Lars Bové, justitiespecialist bij de krant De Tijd, zijn de gasten van Ivan De Vadder in de tweede aflevering van Keien van de Wetstraat.

Het Justitieplan van minister van Justitie Koen Geens wil ‘een efficiëntere justitie voor meer rechtvaardigheid’. Het getuigt van een stevige ambitie. Met een ‘hinkstapsprong’, zoals Geens het zelf noemt, wil hij het gerechtelijke apparaat de 21ste eeuw inloodsen. Dat betekent procedures aanpassen, zoals minder dure en tijdrovende assisenzaken; maar evengoed minder gerechtshoven of andere gebouwen. Want ook besparen is de opdracht van de minister.

In Keien van de Wetstraat wil Ivan De Vadder telkens nagaan welke steen de politieke gast al heeft verlegd. Geens heeft het Justitieplan vertaald in vier ‘potpourri’-wetten, waarvan de eerste intussen al door het parlement is goedgekeurd.

Ivan De Vadder brengt de minister van Justitie samen met Lars Bové. Hij is als justitiespecialist van de krant De Tijd geknipt om de plannen van de minister tegen een kritisch licht te houden.

Keien van de Wetstraat, vrijdag 9 oktober, om 20.00 op Canvas.

Het programma is na uitzending op Canvas nog een week lang online te bekijken op canvas.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: