Van maandag 27 april tot en met vrijdag 1 mei 2015 is de nieuwe souschef in De Keuken van Sofie de acteur, de zanger van de Zeppe & Zikki-song ‘Hougabouga’ en een van de peetvaders van de Vlaamse stand-upcomedy: Jacques Vermeire. Voor hij start met zijn nieuwste zaalshow en met de opnames van de nieuwe F.C. De Kampioenen-film, leert hij eerst nog snel koken van VTM-chef Sofie Dumont. Vooral van de heerlijke risotto die ze bereiden op donderdag wordt Jacques euforisch.

“Ik kook elke dag. Ik zeg niet dat ik goed kook, maar ik sta wel elke dag achter het fornuis. Maar ik heb nog veel te leren hoor (lacht)”, lacht Jacques. En koken, dat doet hij altijd met een schort aan… en liefst ook met een glaasje wijn bij de hand.

Op maandag 27 april duikt Sofie in de keuken van zijn jeugd. Meteen voelt Jacques zich meteen terug de ‘kleine Jacky’ die gek was op rolmops. Het duurt niet lang of de sappige anekdotes die met de jeugdherinneringen gepaard gaan, komen naar boven. Jacques heeft geen enkele affiniteit met de vegetarische keuken en lasagne vindt hij vaak te zompig om lekker te zijn… Twee vliegen in één klap denkt Sofie, die op dinsdag 28 april een vegetarische lasagne met ricotta, spinazie en tomaat bereidt.

Jacques is een echte Bourgondiër die heel gelukkig wordt van eten. Hij heeft dan ook best wel wat lievelingsgerechten, maar als hij dan toch moet kiezen, gaat hij op woensdag 29 april voor scampi’s in een pittige looksaus met brood om de saus tot de laatste druppel op te eten. Op donderdag 30 april neemt Sofie Jacques mee naar Italië. Sofie toont Jacques de geheimen van een perfecte risotto met vers gekookte mosselen, inktvis en roze garnalen. Jacques is in de wolken: “Dit is extreem lekker. Die risotto is bijna het lekkerste wat ik ooit gegeten heb.”

Jacques was in een vorig leven vertegenwoordiger van Italiaanse schoenen, waardoor hij veel naar het land van de risotto en de pasta reisde. Op vrijdag 1 mei grijpt Jacques ook voor de zoete zonde terug naar de Italiaanse keuken. Hij gaat echter niet voor tiramisu, want Jacques wil Vlaanderen laten kennismaken met een Zuppa Inglese: een minder bekend Italiaans dessert met biscuit, vanillecrème en likeur. “Vaarwel tiramisu, welkom Zuppa Inglese”, lacht Sofie.

De keuken van sofie, elke weekdag bij vtm:

  • Op maandag 27/04: Op Grootmoeders wijze - Rolmops met salade van boontjes, ui en patatjes.
  • Op dinsdag 28/04: Lust ie ’t of lust ie ’t niet? - Vegetarische lasagne met ricotta, spinazie en tomaat.
  • Op woensdag 29/04: Lievelingsgerecht - Scampi in looksaus met brood.
  • Op donderdag 30/04: Op reis - Risotto met frutti di mare.
  • Op vrijdag 01/05: Zoete zonde - Zuppa Inglese.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht: