Als dochter van Franse expats is Jain overal thuis, en is ze als geen ander de belichaming van een bonte mix aan genres. In 2008 kruisen de wegen van de 23-jarige reizigster met Yodelice. Hij is meteen gewonnen voor haar unieke eigenheid. Het vermogen van de jongedame om haar alledaagse belevenissen in papier om te zetten, zoals enkel een oude man van de blues dat zou kunnen, en haar naadlooze mengeling van electro- en synthinvoeden springen hem meteen in het oog. Samen werken ze verscheidene projectjes uit die het midden houden tussen beatmaking en Afrikaanse percussie, en sleutelen ze haar nummers bij naar een volledig nieuwe en hybride sound.

Hun samenwerking trekt zich ook op het podium door wanneer ze het voorprogramma verzorgt tijdens zijn concerten, waaronder ook bij ons in de AB, in april 2014. Vorig jaar zagen de Belgische fans haar ook terug in het voorprogramma van de familie Chedid, tijdens Les Nuits Botanique.

Met haar EP ‘Hope’ hijst Jain zich naar een plekje in de Franse popwereld. In november 2015 bracht ze haar debuut ‘ZANAKA’ uit; een project waarin ze ons meeneemt in haar muzikale belevingswereld tussen pop, reggae, folk en Afrikaanse ritmes. Haar single “Come”, die momenteel hoge toppen scheert op de radio, is daar een prachtig voorbeeld van.

In afwachting van haar nu al uitverkochte concert op 17 mei op Les Nuits Botanique, prikt Jain alvast een nieuwe datum om haar Belgische publiek eind dit jaar terug te zien tijdens een zaalconcert. Op maandag 12 december maakt ze een winterse avond een stukje warmer in de Ancienne Belgique. De ticketverkoop voor dit concert start op maandag 2 mei om 10u.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Praktische informatie

Artiest / titel:: 
Jain
Datum: 
12 december 2016
Locatie: 
Ancienne Belgique, Brussel

Reservatie:

Meer over