Over welgeteld 8 dagen wordt de geschiedenis nieuw leven ingeblazen door Biesenrock Meets Jazz Bilzen. Met ondermeer Uriah Heep, Don Airey (Deep Purple, UK), The Wild Romance, The Kids en The Scabs op de affiche. De tent staat er sinds gisteren...

Op 5 september is het precies vijftig jaar geleden dat Jazz Bilzen begon aan een rijk stukje festivalgeschiedenis. Jarenlang kwamen de meest tot de verbeelding sprekende acts naar het Demerstadje.

Biesenrock zet dit heuglijke feit in de verf door een aantal straffe bands terug te halen naar hun festivalwei in Alden Biesen (Bilzen), vlak tegenover het prachtige kasteel.Op vrijdag 4 en zaterdag 5 september ziet u ondermeer Uriah Heep, Don Airey (Deep Purple, UK), The Kids, The Scabs, Belgian Asociality, Hell City, Civilian en verschillende cover- en tributebands die uit de muzikale geschiedenis van Jazz Bilzen zullen plukken.

De geschiedenis van Jazz Bilzen is uitvoerig verteld in het prachtige boek 'Jazz Bilzen, tijd voor muziek (en veel meer)'. De organisatie biedt u een panklaar artikel aan met schrijver en historicus Koenraad Nijssen ter publicatie rond het thema Jazz Bilzen. U mag het artikel GRATIS, zonder auteursrechten, publiceren op de manier die u wenst. Klik HIER om de tekst te downloaden. Hier kan u terecht voor fotomateriaal uit de tijd van Jazz Bilzen.

Gisteren trokken vrijwilligers van Biesenrock, Vespadagen (dit weekend) en Schots Weekend (het weekend na Biesenrock) de uiterst comfortabele tent recht. Biesenrock werkt samen met deze twee organisaties om u meer comfort aan te bieden. Niet alleen is de tent nu groter, maar er ligt ook een houten vloer zodat u in alle weersomstandigheden met droge voeten naar de bands kan kijken.

Alle informatie over Biesenrock vindt u op www.biesenrock.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over