Het nieuwe album van Jett Rebel is rock én roll. Het staat vol gitaargeweld, stinkt naar bezwete topjes, binnen wordt gerookt en buiten wordt de liefde bedreven in het licht van de opkomende zon.

In het blokkenschema van Lowlands stond dit jaar één act vermeld waarvan niemand ooit gehoord had. ’Don’t Die On Me Now’ bleek echter geen band, maar de titel van het nieuwste album van Jett Rebel te zijn. Wie Jett Rebel ooit live zag, en dat zijn nogal wat mensen, weet dat je maar beter aan boord kan stappen van deze achtbaan, die elk moment uit de bocht kan vliegen en amper rustmomenten kent.

Jett Rebel speelde vorig jaar in 10 dagen tijd maar liefst 11 shows in New York. Daar werden de nummers van ‘Don’t Die On Me Now’ live gespeeld en ontstond hun vorm, live en in het bijzijn van het publiek. Deze speelsheid is terug te horen op het album, mede doordat Jett Rebel alles live heeft opgenomen met drummer Kees Schaper en bassist Xander Vrienten. Het is voor het eerst dat Jett Rebel zich in de studio liet bijstaan door andere muzikanten dan hijzelf.

De eerste single uit 'Don’t Die On Me Now' heet 'Lucky Boy' en is er eentje die in je hoofd blijft hangen, kort maar krachtig. Klein maar fijn. En hoewel 'Lucky Boy' sterk doet denken aan zijn oudere werk (funky, uptempo rock 'n roll), zitten er ook een aantal nieuwe elementen in.

Jett Rebel kondigde vorige week een tour van 5 shows aan die in 24 uur tijd uitverkocht raakte. ‘Don’t Die On Me Now’ komt uit via Sony Music op 26 augustus 2016.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over