Op dinsdag 28 juni 2016 vindt de eerste Aalsterse editie van Yourin plaats in het stadspark. Yourin is een festival voor jongeren waar muziek, animatie en educatie centraal staan. Er zijn optredens van nationale en internationale artiesten en tientallen attracties.

De Jeugddienst ging op zoek naar een waardig alternatief voor de Roefeldag. Het vernieuwende concept van Yourin past perfect in het plaatje. Jongeren tussen 10 en 15 jaar kunnen genieten van een festival in eigen stad, op een mooie locatie.

Animatie

Yourin is de ideale afsluiter van het schooljaar en de perfecte start van de zomervakantie. De begeleiders behandelen de kinderen als echte VIP’s. De vorige edities van Yourin kregen van de leerkrachten een mooie 8/10. ‘Goed gewerkt’ dus, maar het kan beter. Daarom wordt er in 2016 nog meer ingezet op avontuur bij de kinderen. Ravotten wordt het centrale thema. Op het menu staan onder andere deze hippe activiteiten: Spartacus run (voor tieners), colour run, media factory, fear factory, geheime missies en verschillende avontuurlijke opdrachten.

Boycode

Geen festival zonder muziek. En daar is geen gebrek aan bij Yourin. De boysband Boycode neemt het peterschap op zich van de Aalsterse editie. Aan de rest van het programma wordt er nog hard gewerkt.

Social media workshop

De organisatoren van Yourin geven jongeren tussen 16 en 18 jaar ook de kans om een blik te werpen achter de schermen van het festival. Zo zal er een event en een social media workshop georganiseerd worden op de kantoren van Yourin. Social media is de natuurlijk hét communicatiemiddel bij uitstek om jongeren te bereiken. Voor meer info hierover kun je mailen naar info@yourin.be.

Kostprijs

Dankzij de logistieke steun van de Stad Aalst (podia, nutsvoorzieningen…) bedraagt de toegangsprijs 8 EUR, inclusief gratis drankje. Ook de leerkrachten worden in de watten gelegd. Scholen kunnen zich inschrijven via www.yourin.be.

Krijg het laatste FrontView Magazine nieuws in je Facebook nieuwsoverzicht:

Meer over